Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Podívejte se na úchvatné snímky z mistrovství ČR ve fotografování pod vodou

Jubilejní 20. ročník v mistrovství republiky ve fotografování pod vodou zná své vítěze. Stal se jím rokycanský rodák Karel Vlček s úchvatným snímkem ženy v rudých šatech

„Bazénovou fotografii lze připodobnit k práci ve fotografickém ateliéru. Voda a fotografování v ní má své ojedinělé kouzlo. V trojrozměrném prostředí, se jak model, tak i fotograf, díky beztížnému stavu, mohou pohybovat zcela volně v prostoru a vytvářet netradiční úhly záběrů. Oproti suchu se zde zcela jinak láme světelný paprsek, a toho dokáží autoři šikovně ve své tvorbě využít, stejně jako zrcadlení od spodní strany hladiny, kdy při otočení snímků vzniká efekt plovoucích artefaktů na vodě,“ uvedl organizátor mistrovství fotograf Bohumír Kráčmar.

Fotografové měli za úkol zpracovat dvě témata – fotografie s modelem a volné téma. Pro děti do 15 let je téma vždy volné. „Mistrem jubilejního 20. ročníku se stal rokycanský rodák Karel Vlček, dětskou kategorii, stejně jako při loňském ročníku, ovládla desetiletá Elen Bártová,“ uvedla mluvčí Rokycan Adriana Jarošová. Soutěž uspořádal Svaz potápěčů České republiky pod záštitou města Rokycany.

„Soutěžního klání se zúčastnili také tři autoři v dětské kategorii, v kategorii dospělých se o vítězství utkali čtyři účastníci. Účast byla slabší než v loňském roce především z důvodu nemoci účastníků,“ podotkla mluvčí. Dětskou kategorii ovládla Elen Bártová, stejně jako vloni. Na bronzové příčce se umístila její sestra Veronika Bártová, stříbro si odvezl Christian Radoš z Liblína.

„Spolupráce s Bohumírem Kráčmarem začala již v roce 2004, kdy jsme hledali fotografa na plavecké kurzy s miminky. Od té doby v Rokycanech pořádáme toto mistrovství. Hlavním důvodem je skvělá čirost vody. Kromě covidových let a jednoho zrušeného ročníku z důvodu nemoci, se koná mistrovství v našem bazénu již 19. rokem,“ dodal Jaroslav Moravec, vedoucí Sportovních zařízení města Rokycan.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Karel Vlček, Elen Bártová, Jakub Kráčmar

Štítky mistrovství ve fotografování pod vodou, podvodní fotce, plavecký bazén, unikátní snímky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podívejte se na úchvatné snímky z mistrovství ČR ve fotografování pod vodou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.