Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Hradecký kraj podpoří neziskové organizace, které cílí na rodiny s dětmi. Dostanou pět milionů

Královéhradecký kraj v rámci dotace přerozdělí pět milionů korun neziskovým organizacím, které cílí na rodiny s dětmi. Dotační titul má podpořit především organizace, které se zabývají pomocí rodinám a osobám v nepříznivé životní situaci.

„Podpora bude směřovat k aktivitám ve prospěch osob se zdravotním postižením, podpoře duševního zdraví, prevence kriminality, protidrogové politiky, sociálně vyloučených lokalit či transformaci péče o ohrožené děti,“ uvádí v tiskové zprávě náměstkyně Martina Berdychová (Východočeši).  

Další prostředky mají jít i mezi organizátory Dnů pro rodinu. Akce se budou konat ve vybraných městech po celém Královéhradeckém kraji.  

Podle hejtmanství bude výše konkrétních příspěvků od deseti do maximálně 120 tisíc korun. Výjimku mají pouze aktivity, které podporují komplexní pomoc rodinám s dětmi. Ty mohou dosáhnout až na 300 tisíc korun.  

Ohodnoť článek

Foto Robert Průcha

Štítky Královéhradecký kraj, rodina, nezisková organizace, Martina Berdychová, Východočeši

Hradecký kraj podpoří neziskové organizace, které cílí na rodiny s dětmi. Dostanou pět milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.