Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Sportovci dostanou v trutnovském Horním Starém Městě kompletně nové zázemí

Sportovní areál v Horním Starém Městě v Trutnově čeká velká proměna. Budou tady nové šatny, klubovna, umývárny, ošetřovna, zázemí pro rozhodčí i sklady. Hotovo by mělo být příští rok v červenci.

Sportovní klub Horní Staré Město připravil kompletní rekonstrukci svého zázemí. Od architektonické studie, přes projektovou dokumentaci, vydání stavebního povolení až po výběrové řízení na dodavatele stavby. Radnice pomůže s financováním a stavebním dozorem. „Jsem velice rád, že se toho vedení klubu ujalo a akci připravilo. Celkově to zapadá do koncepce města, protože se snažíme postupně dát do pořádku všechna sportoviště a jejich zázemí a v Trutnově je tohle druhé největší sportoviště,“ říká Michal Rosa, starosta města Trutnova. Tréninky zde mají především oddíly softballu a fotbalisté z MFK Trutnov. Areál však mimo sport slouží i pro setkávání místních a ke společenským aktivitám.

Současný stav sportovního zázemí už je na konci své životnosti a nevyhovuje současným potřebám. „Povrchy jsou zdegradovány, nevyhovují hygienicky, ani funkčně. Budova není tepelně ani vlhkostně izolována, netěsnícími okny s rozpadlými rámy uniká teplo a vzniká plíseň. Objekt neumožňuje bezbariérový přístup handicapovaným osobám,“ popisuje současný stav Václav Kosinka, předseda SK HSM.

Hlavním předmětem rekonstrukce je budova tzv. „starých kabin“ s technickým zázemím. Namísto středového traktu bude postaven nový dvoupatrový objekt. Areál nabídne šatny a sprchy poskytující dostatek prostoru pro několik týmů, cvičebnu, klubovnu, prádelnu pro praní dresů a odpovídající technické zázemí. „Objekt bude zateplen, hydroizolován a osadí se hliníkovými okny. Fasáda z modřínových prken a silikonové omítky dodají moderní vzhled. Vytápění zajistí centrální horkovod a nová elektrická přípojka umožní osazení fotovoltaické elektrárny, která sníží energetickou náročnost. Cílem je moderní, reprezentativní sportoviště, které bude schopno odbavit vysoký počet sportovců a umožní pořádat soutěže bez technických výjimek sportovních svazů,“ doplňuje Václav Kosinka. Nově zde bude vybudován bezbariérový vstup z parkoviště přes budovu přímo ke sportovištím s možností využití bezbariérových šaten a sociálního zařízení.

Provoz areálu včetně restaurace nebude během rekonstrukce přerušen. Pro sportovce a rozhodčí budou připravené náhradní šatny v mobilních buňkách. Pokud práce půjdou podle plánu, přivítá zrekonstruovaný areál sportovce a fanoušky v červenci 2025.

Ohodnoť článek

Štítky sport, rekonstrukce, Rosa, Trutnov, starosta, ČR

Sportovci dostanou v trutnovském Horním Starém Městě kompletně nové zázemí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.