Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hejtmanství chce ocenit dobrovolníky, kteří pečují o památky v Královéhradeckém kraji

I v letošním roce Královéhradecký kraj ocení dobrovolníky, kteří se dobrovolně starají a udržují památky v regionu. Cena bude udělována ve čtyřech kategoriích. Oceňovat se bude stavební obnova chráněných staveb, restaurování památek, záchrana neprohlášené památky a také popularizace památkové péče.

„Královéhradecký kraj oplývá velkým počtem historických staveb i uměleckých děl, které jsou chráněny jako kulturní památky nebo národní kulturní památky. Mnohem větší počet již však tento statut nemá, přesto se jedná o místně nebo regionálně významné stavby, plastiky nebo jiné movité věci,“ uvádí v tiskové zprávě náměstkyně Martina Berdychová (Východočeši). 

Vypsání soutěže už po čtvrté schválila rada Královéhradeckého kraje. Cenu vyhlásí Hereditas obligat (Dědictví zavazuje), aby zviditelnil příklady dobré praxe, vyjádřil jim své poděkování za jejich iniciativu a motivoval ostatní k podobným činům. 

Lidé mohou dobrovolníky nominovat do 28. února. A to buď písemně do sídla Krajského úřadu Královéhradeckého kraje nebo elektronicky na e-mail pamatky@kr-kralovehradecky.cz. 

Ohodnoť článek

Foto Centrála cestovního ruchu

Štítky Královéhradecký kraj, památky, kultura, ocenění, údržba, památka

Hejtmanství chce ocenit dobrovolníky, kteří pečují o památky v Královéhradeckém kraji  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.