Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ikea stahuje z prodeje nabíječku. Při jejím používání se mohou lidé zranit elektrickým proudem

Obchodní řetězec Ikea stahuje z prodeje USB nabíječku ÅSKSTORM. Důvodem stažení výrobku z prodeje je riziko popálenin a úrazu elektrickým proudem, ke kterým může dojít při opotřebení napájecího kabelu. Ikea vyzvala zákazníky, kteří produkt koupili, aby ho přestali požívat a obrátili se na řetězec s žádostí o vrácení peněz v plné výši.

Společnost Ikea stáhla z prodeje USB nabíječku ÅSKSTORM (40 W, tmavě šedá, číslo výrobku: 50461193) a žádá všechny zákazníky, kteří produkt mají, aby ho přestali používat a požádali obchodní řetězec o vrácení peněz v plné výši.

„Bezpečnost je pro IKEA prioritou, a proto stahujeme USB nabíječku ÅSKSTORM, (40 W, tmavě šedá) z prodeje. Důvodem je riziko popálenin a úrazu elektrickým proudem v důsledku opotřebení napájecího kabelu,“ vysvětlil mluvčí Ikea Petr Šašek.


USB nabíječka ÅSKSTORM, (40 W, tmavě šedá)

Podle Šaška Ikea vyvíjí výrobky pomocí přísného programu hodnocení rizik a testování, aby se ujistila, že výrobky splňují všechny platné zákony a normy na trzích, kde se prodávají. „Přesto jsme se dozvěděli, že napájecí kabel na tmavě šedé USB nabíječce ÅSKSTORM 40 W se může poškodit nebo zlomit v důsledku častého omotávání kolem nabíječky nebo jeho ohýbání. Poškozený kabel může způsobit popáleniny nebo úraz elektrickým proudem. Proto probíhá stažení USB nabíječky ÅSKSTORM (40 W, tmavě šedá) z prodeje,“ doplnil mluvčí.

Lidé mohou USB nabíječku ÅSKSTORM identifikovat podle čísla modelu ICPSW5-40-1, které je vytištěné na štítku na její zadní straně a mohou ji vrátit v jakémkoli obchodním domě Ikea, kde jim pracovníci vrátí peníze v plné výši bez nutnosti předložení dokladu o nákupu.

Ohodnoť článek

Foto IKEA

Štítky nabíječka, trh, zdraví, elektronika, úraz, Ikea, ČR, Hradec Králové

Ikea stahuje z prodeje nabíječku. Při jejím používání se mohou lidé zranit elektrickým proudem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.