Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Dodávky proudu se na Hradecku po vichřici vrátily k normálu

Dodávky elektřiny v Královéhradeckém kraji se po úterní vichřici podařilo energetikům vrátit k normálu. Montéři do dnešního dopoledne odstranili všechny poruchy na vedeních vysokého napětí. Bez proudu mohou zůstávat již jen chaty či osamocené chalupy a objekty, řekla regionální mluvčí firmy ČEZ Šárka Lapáčková Beránková.

Poslední odstraněnou poruchou na vedení vysokého napětí byla porucha v Semechnici na Rychnovsku. „V úterý jsme kvůli větru v jednu chvíli řešili až 20 poruch na vedeních vysokého napětí. Bez proudu se ocitlo až několik tisíc domácností,“ uvedla Lapáčková Beránková

Energetici předpokládají, že výpadky jim lidé ještě budou hlásit, například až přijedou na víkend na chaty a chalupy. Poruchy mohou lidé hlásit na linku 800 850 860.

Hasiči v hradeckém kraji v úterý kvůli větru zasahovali na přibližně 120 místech. Nejčastěji odstraňovali popadané stromy ze silnic, pomáhali také se zabezpečením uvolněných střech a vyjížděli ke spadaným drátům elektrického vedení. Nejvíce vítr zasáhl Náchodsko a Rychnovsko. Například v Rokytnici v Orlických horách vítr strhl střechu z radnice. V Krkonoších hasiči pomáhali se zajištěním plechových střech na Martinově a Špindlerově boudě.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, energie, hasiči, Královéhradecký kraj, vysoké napětí, ČEZ, okres Rychnov nad Kněžnou, okres Náchod, vichřice, Rokytnice v Orlických horách, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dodávky proudu se na Hradecku po vichřici vrátily k normálu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.