Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Muž obviněný z vraždy chlapce v Hradci Králové je ve vazbě

, aktualizováno 5. ledna 2024, 14:58

Na hlavním vlakovém nádraží v Hradci Králové včera odpoledne napadl dvaatřicetiletý muž teprve čtrnáctiletého kluka. Ten svým zraněním na místě podlehl. Muž je nyní obviněný z vraždy a zhruba po 20 hodinách od události v kolejišti skončil ve vazbě.

Podle dnešního vyjádření policie je obětí teprve čtrnáctiletý kluk. Obviněný muž na něj zaútočil v prostoru kolejiště kuchyňským nožem. “Vazební jednání u soudu proběhlo v dnešních odpoledních hodinách,” uvedla pro Hradeckou Drbnu mluvčí policie Iva Kormošová.  

K incidentu došlo krátce po půl šesté odpoledne. Na místě po muži pátralo několik desítek policistů. Těm se ho podařilo dopadnout hodinu po činu v místě svého bydliště. Obviněnému nyní hrozí 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest.  

Podle místních šlo o muže, který trpí psychickými problémy a patří mezi pravidelné uživatele drog. Zpravodajský server iDnes uvedl, že se jedná o hradeckého bezdomovce, kterému se přezdívá Orion. Server také uvedl, že se vrah znal s rodinou oběti.  

Násilný čin odsoudila i primátorka Hradce Králové Pavlína Springerová (HDK). Oficiální vyjádření poskytla na svém facebookovém profilu. „Tento násilný trestný čin mnou hluboce otřásl. Budu se velice důsledně zajímat o všechny podrobnosti a okolnosti, které s tímto případem souvisí. Musíme udělat vše pro to, aby se už nic podobného v Hradci neopakovalo," uvedla. 

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Roubíček

Štítky ČR, kriminalita, železnice, Hradec Králové, vražda, obvinění, policie, krimi, dítě, nůž

VIDEO: Muž obviněný z vraždy chlapce v Hradci Králové je ve vazbě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.