Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Stavba obchvatu Jaroměře je za polovinou. V provozu by měl být od září

Silničáři pokročili ve stavbě silničního obchvatu Jaroměře. Nová silnice, která vyvede dopravu z dvanáctitisícové Jaroměře. V současné době je nejvíce prací s betonáží téměř půlkilometrové estakády. Pokud půjde vše podle plánu, obchvat začne řidičům sloužit na konci letošního roku.

Nová silnice kolem Jaroměře bude měřit 6,5 kilometru. Řidiči se na obchvat napojí na nově vybudovaném kruhovém objezdu na konci D11 v Hořenicích. Odtud se po ní dostanou kolem Heřmanic, Dolan, Svinišťan až k Velkému Třebešovu, kde se napojí na současnou silnici I/33. 

V současné době dělníci pracují na 457 metrů dlouhé estakádě, která překoná Labe a přilehlé záplavové území. Beton na takto velkou stavbu musí tvrdnout ve správných podmínkách, ty však současné počasí poskytuje. Práce proto běží podle harmonogramu.  

Podle Ředitelství silnic a dálnic jsou dokončené všechny hrubé zemní práce a začíná se s pokládáním konstrukční vrstvy silnice.  

„Nový obchvat odvede veškerou tranzitní dopravu z Jaroměře, Čáslavky, Dolan a Svinišťan. Místní obyvatelé se díky tomu dočkají zásadního snížení hluku a exhalací z dopravy, pro řidiče bude cesta výrazně plynulejší a bezpečnější,“ uvádí v tiskové zprávě ředitel Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl.  

Nová silnice kolem Jaroměře bude stát téměř 700 milionů korun a pokud půjde vše podle plánu, první řidiči se po ní projedou na konci září letošního roku.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky Jaroměř, silnice, doprava, Dolany, Svinišťany, Ředitelství silnic a dálnic, Hořenice

VIDEO: Stavba obchvatu Jaroměře je za polovinou. V provozu by měl být od září  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.