Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Během letošního roku se začne s další etapou modernizace nemocnice v Náchodě

I v roce 2024 bude hejtmanství pokračovat v modernizování krajských nemocnic. V současnosti se staví v areálech nemocnic v Rychnově nad Kněžnou, Jičíně a Dvoře Králové nad Labem. Letos se začne stavět i v Trutnově a Náchodě. Právě Oblastní nemocnice Náchod letos spolkne největší finanční sumu.

Jednu z největších investic připravuje Královéhradecký kraj do Oblastní nemocnice Náchod. Jde o druhou a zároveň finální etapu modernizace za 1,5 miliardy korun. „Dvouetapová rozsáhlá modernizace a přestavba areálu náchodské nemocnice je důležitou zdravotnickou investicí, díky které bude nemocnice fungovat efektivně, a to nejen po stránce ekonomické, ale i po stránce péče o klienty, což je naším hlavním cílem,” uvedl v tiskové zprávě hejtman Martin Červíček (ODS). 

První etapu modernizace nemocnice v Náchodě hejtmanství dokončilo v roce 2020. Postavilo dva nové pavilony za zhruba 1,4 miliardy korun. „V navazující, druhé etapě dojde k výstavbě nového pavilonu D a k adaptaci těch stávajících na finální centralizaci péče. Tato etapa plynule naváže na samostatný projekt urgentního příjmu a přístavby vstupu v pavilonu A a B, který je aktuálně ve fázi tendru na zhotovitele,“ uvádí ve zprávě náměstek Pavel Bulíček (Piráti). 

Během letošního jara by Královéhradecký kraj rád začal s výběrem společnosti, která si druhou etapu modernizace vezme na starosti. Podle Bulíčka by se mohlo začít stavět v září. Práce mají trvat dva a půl roku.  

Hejtmanství investuje i do ostatních nemocnic. V Jičíně se staví pavilon onkologie, laboratoří a hematologie za 690 milionů korun. V Rychnově nad Kněžnou roste nový pavilon s urgentním příjmem za dalších 880 milionů korun. V Trutnově se pak staví pavilon laboratoří a oddělení klinické biochemie za 380 milionů korun.  

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královéhradecký kraj

Štítky nemocnice, Náchod, pavilon, Královéhradecký kraj, Oblastní nemocnice Náchod, Pavel Bulíček, Jičín, Trutnov, investice

Během letošního roku se začne s další etapou modernizace nemocnice v Náchodě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.