Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Po silvestrovské půlnoci hasiči zasahovali u devíti požárů. Letošní rok byl klidnější

, aktualizováno 1. ledna 2024, 11:52

Hasiči v Královéhradeckém kraji od silvestrovské půlnoci do dnešního rána zasahovali u devíti požárů způsobených zábavní pyrotechnikou. V Trutnově od pyrotechniky hořel zaparkovaný automobil, škoda činí 20 tisíc korun. Dále hasiči likvidovali požáry stromků, živých plotů, popelnic a zbytků pyrotechniky s celkovou škodou asi deset tisíc korun.

Celkem hasiči za neděli a prvních šest hodin Nového roku zaznamenali 32 událostí, což bylo o pět méně než ve stejném období před rokem.

Policie v kraji o silvestrovské noci vážnější narušení veřejného pořádku nezaznamenala. "Od nedělních 18:00 do dnešních 06:00 jsme zaznamenali 184 oznámení, což bylo o 80 více než loni. Jednalo se převážně o různé potyčky, občanská soužití, výtržnosti, rušení nočního klidu, požáry a dopravní nehody," uvedla mluvčí policie Šárka Pižlová.

Poslední den loňského roku hasiči v kraji vyjížděli k 20 událostem. "Šlo o tři požáry, tři dopravní nehody, 11 technických zásahů a tři plané poplachy. Požáry byly beze škody, při událostech bylo pět osob zraněno," uvedli hasiči. Předloni poslední den roku měli hasiči 21 výjezdů.

Na nádraží v Chlumci nad Cidlinou hasiči v neděli odpoledne pomáhali zachraňovat muže, který spadl do kolejiště pod přijíždějící vlak. Muž skončil v nemocnici. Vpodvečer hasiči u obce Čibuz na Hradecku vyprošťovali havarované auto z potoka.

Policie v neděli po 18:00 řešila zaklíněné osobní auto na železničním přejezdu v Hořenicích na Trutnovsku. Auto tam nechal opilý řidič, kterého policisté po třech hodinách vypátrali. Škoda na zabezpečovacím zařízení přejezdu je 50 tisíc korun, provoz na železniční trati byl asi na hodinu přerušen.

Před 21:00 v neděli policie dostala oznámení o chodci na 88. kilometru dálnice D11. Dálniční policisté jej nalezli a z dálnice vykázali. "Muž se pohádal s přítelkyní a rozhodl se jít do Pardubic pešky," uvedla mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, neštěstí, požár, zdraví, zábava, Nový rok, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vojtěch Vened

Své dva kompakty jsem si pěkně a hezky odpálil. Žádný dezolátní ukrajinský hlupáček, Vít Ropušan, mi nebude nařizovat, co o půlnoci na Nový rok smím či nesmím.

Pondělí, 1. ledna 2024, 15:00Odpovědět

Po silvestrovské půlnoci hasiči zasahovali u devíti požárů. Letošní rok byl klidnější  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.