Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: Jaké jsou priority krajských zastupitelských klubů do roku 2024?

Modernizace nemocnic, rozšiřování a udržování infrastruktury nebo sociální služby. Témata, kterým se intenzivně Královéhradecký kraj věnoval v roce 2023. Jaké jsou však priority do roku následujícího? Na to jsme se ptali krajských zastupitelských klubů.

Otázka: Jakými prioritami se bude váš zastupitelský klub zabývat v příštím roce? 

Odpovědi nejsou redakčně upraveny a jsou řazeny podle data a času doručení do redakce. 


Rudolf Cogan (STAN) 

Za klub STAN v pořadí důležitosti: 1. silnice, 2. nemocnice, 3. střední školy a 4. domovy pro seniory. Tedy výstavba, rekonstrukce a opravy těchto. 

.

Jaromír Dědeček (ANO) 

Vzhledem k tomu, že jsme konstruktivní opozicí na Zastupitelstvu Královéhradeckého kraje dne 4.12.2023 jsme hlasovali pro schválení rozpočtu Kraje na rok 2024. 

Dle našeho názoru je rozpočet prorůstový a hlavně zohledňuje investice, které jsou i naší prioritou. Jedná se o investice do zdravotnictví, silnic II. a III. tříd, do sociální oblasti - zvyšování kapacit domovů důchodců a v neposlední řadě do školství. 

Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) 

Výrazně chceme podpořit výstavbu hospice pro Hradecko a také rozvoj terénní hospicové a paliativní péče, posílit paliativní péči v rámci Zdravotnického holdingu a domovů pro seniory. Stojíme také o zápis fenoménu Bitva 1866 na seznam nehmotného kulturního dědictví, podporujeme výstavbu parkovacích domů u fakultní nemocnice, chceme zmapovat podzemní vrty, abychom důsledně chránili podzemní vodu a chceme dostat co nejvíce regionálních potravin do škol, nemocnic, sociálních služeb, zřizovaných krajem. 

Martin Červíček (ODS) 

Předpokládám, že se v příštím roce budeme zabývat jako v posledních třech letech prioritami, které jsou důležité pro další rozvoj našeho kraje. Vzhledem k úsporným opatření, která budeme muset přijmout v souvislosti s tzv. ozdravným balíčkem, chceme především trvat na strategii udržení rovnováhy mezi skutečnými příjmy a výdaji krajského rozpočtu a hospodárně přistupovat k plánování výdajů tak, abychom udrželi nastavený trend investic, který tvoří až 20 procent z celkových výdajů. A stejně jako v posledních třech letech se také zaměříme na kvalitu veřejných služeb a života spoluobčanů v Královéhradeckém kraji. 

Osobně chci zachovat objem investic do oprav a rekonstrukcí krajských silnic, kdy každý rok investujeme cca 1,2 miliardy, což je 2,5násobek peněz, které se do našich silnic dávaly v minulosti. Chceme pokračovat v investicích do krajských nemocnic, kdy každá nemocnice bude postupně modernizovaná v objemu minimálně 1 miliardy, a napříč celým regionem řešit potřebný a efektivní rozsah a kvalitu zdravotní péče. Neustaneme v modernizaci a vybavování krajských škol včetně zajištění jejich financování a provozu, stranou nezůstanou ani projekty revitalizace a navýšení kapacit pobytových i terénních služeb v sociální oblasti, dotační politika, podpora cestovního ruchu, kultury a sportu i ochrany životního prostředí. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Robert Průcha

Štítky korida, silnice, investice, Královéhradecký kraj, nemocnice, stavba, rozpočet, Starostové a nezávislí, Rudolf Cogan, ANO 2011, KDU-ČSL

POLITICKÁ KORIDA: Jaké jsou priority krajských zastupitelských klubů do roku 2024?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.