Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na hory si vezměte skialpy, běžky i sáňky

Závěr roku bude na horách ve znamení zimního sportování. Skiareály hlásí i přes oblevu z minulých dní skvělé podmínky. Upravené jsou běžecké stopy i sjezdové tratě všech obtížností.

Konec roku je za dveřmi a Špindlerův Mlýn hlásí výborné podmínky pro lyžování i snowboarding. V provozu je momentálně 11 lanovek a vleků, které obsluhují celkem 15 otevřených sjezdovek všech obtížností.

Ve SkiResortu Černá Hora - Pec se lyžuje na 34,8 km sjezdovek v šesti areálech. Provozní doba vlek a lanovek je 8: 30 - 16:00. Večerní lyžování v Pecina vleku Javor 1 a 2 a v J. Lázních na Protěži denn do 31.12. v provozu SkiTour, přejezd a na lyžích a rolbami do Pece pod Sněžkou v provozu. Ve SkiResortu je pravideln upravováno 30 km běžeckých tratí. Jednotlivé areály propojují skibusové linky, které jezdí denně . 

Do Janských lázní se můžete vydat i na sáňky a vyzkoušet nový úsek sáňkařské cesty a užít si jízdu dlouhou čtyři kilometry. Nový horní úsek totiž již nekřižuje sjezdovky.⁠ Využít můžete také lokalitu mezi sjezdovkami Sporty, kousek od horní stanice kabinkové lanovky. Nebo zvolte delší trasu a vydejte se na saních, bobech a pěšky do Pece pod Sněžkou. Zpět do Janských vás sveze skibus.

Na Dolní Moravě jsou na silvestrovský víkend jsou sjezdovky ve skvělé kondici. Leží na nich až čtyřicet centimetrů sněhu. Upravených je šest kilometrů sjezdovek a v provozu jsou obě sedačkové lanovky v horním i spodním areálu. Horský resort nabízí také Silvestr v oblacích, který bude už tuto neděli 31.12. od 16 do 21 hodin.

V Říčkách v Orlických horách se svezete na všech třech sjezdovkách. Na modré leží 50 - 70 cm, na červené 90 cm a na černé měříme 40 - 50 cm. Dále je k dispozici prostor Bobíkovy výcvikové louky se 100 m dlouhým pohyblivým pásem a kolotočem, kde leží zhruba 40 cm převážně technického sněhu. Z přepravních zařízení je dále v provozu šestisedačková lanovka s bublinou a vlek Tatrapoma, který je připraven posílit přepravní kapacitu v případě vyšší návštěvnosti.

V Deštném v Orlických horách jsou podmínky stále vynikající. Areály Marta II i Marta I jsou v provozu. Otevřeny jsou sjezdovky všech obtížností. Večerní lyžování až do Silvestra každý den od 18.00 do 21.00 hodin.

Ohodnoť článek

Foto SkiResort Černá hora - Pec

Štítky Skiresort, Černá Hora, ski, lyžování, víkend

Na hory si vezměte skialpy, běžky i sáňky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.