Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Modernizace Barevných domků Hajnice je v polovině. Druhá etapa začne na jaře

Modernizace budov sociálních služeb Barevné domky Hajnice na Trutnovsku za 156 milionu korun bez DPH je v polovině. První etapa zahájená v roce 2021 stavebně skončila, nyní se interiéry vybavují nábytkem a potřebným zařízením. V lednu by se měli do nového stěhovat klienti. Se zahájením plného provozu Královéhradecký kraj počítá od dubna 2024. Druhá etapa by měla začít na jaře. Barevné domky Hajnice jsou příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje.

V první etapě stavbaři zbourali hospodářskou budovu a čistírnu odpadních vod. Po vybudování inženýrských sítí postavili jednopodlažní objekt pro ubytování s kapacitou 36 lůžek a další budovy pro technické zázemí. Součástí bylo také vybudování komunikací. První etapa přišla zhruba na sto milionů korun bez DPH a druhá na 56 milionů korun bez započtení daně. Ceny jsou včetně vybavení.

Ve druhé etapě se počítá s rekonstrukcí hlavních provozních a administrativních budov včetně vybudování nové kuchyně a prádelny. Ve druhé etapě se zrekonstruuje původní budova. Po přestěhování klientů se budova vyklidí a připraví k předání stavební firmě. Stavební práce by mohly začít v březnu 2024.

Barevné domky poskytují sociální služby lidem s mentálním či jiným druhem postižení. Zařízení provozuje také sociálně-terapeutickou dílnu, kavárnu a chráněné dílny, kde se jeho klienti mají možnost dále rozvíjet. Pod Barevné domky Hajnice patří také chráněné bydlení v Trutnově a Dvoře Králové nad Labem, uvedlo hejtmanství.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, správa, stavby, sociální, Hajnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modernizace Barevných domků Hajnice je v polovině. Druhá etapa začne na jaře  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.