Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na Štědrý den naměříme až osm stupňů Celsia. Je třeba počítat s deštěm

Následující prodloužený víkend vánočně vypadat nebude, alespoň co se počasí týče. Očekáváme převážně oblačnou nebo zataženou oblohu, dešťové přeháňky a teploty, které se mohou dostat i k plus osmi stupňům Celsia.

Ještě dnes bude v Královéhradeckém kraji obloha převážně proměnlivá. Přidají se dešťové nebo smíšené přeháňky a ojediněle dokonce bouřky. „Nejvyšší denní teploty se během pátku budou pohybovat od dvou do pěti stupňů v plusu,“ uvedl na webu meteorologů Imrich Drapák.  

Sobota bude převážně zatažená nebo oblačná. Z počátku se přidají dešťové přeháňky a ve vyšších polohách srážky smíšené. Nejvyšší denní teploty se dostanou mezi nulu a plus čtyři stupně Celsia. K tomu může foukat relativně silný vítr. V nárazech bude dosahovat rychlosti až 70 kilometrů v hodině.  

Štědrý den bude na východě Čech převážně zatažený. V první polovině převážně s deštěm, v druhé pak s ojedinělým sněžením. To však pouze v polohách nad 800 metrů nad mořem. „Maximální denní teploty se na Vánoce dostanou mezi plus čtyři až plus osm stupňů Celsia,“ dodává Drapák.  

Oba vánoční svátky bude v Královéhradeckém kraji převážně oblačno nebo zataženo. Teploty však půjdou postupně dolů. Stále se však nevyhneme dešťovým přeháňkám.  

Ohodnoť článek

Foto darutpl Pixabay

Štítky stupeň Celsia, Štědrý den, Královéhradecký kraj, Česko

Na Štědrý den naměříme až osm stupňů Celsia. Je třeba počítat s deštěm  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.