Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Studentka střední školy zabránila obtěžování dívek v autobusu. Odvážné jednání, uvedla policie

Respekt si zaslouží dívka jedné ze středních škol na Trutnovsku. Ta svým chováním ochránila nezletilé dívky, které se v autobusu pokoušel obtěžovat cizí muž. Ve chvíli, kdy došlo na fyzický kontakt, bránila obtěžované dívky vlastním tělem.

„Studentka si všimla muže, který v autobuse obtěžoval nezletilé dívky, které muž kontaktoval a nevhodným způsobem se k nim vyjadřoval. Přestože muže studentka vyzvala, aby svého jednání okamžitě zanechal, muž v něm pokračoval a začal posléze oslovovat i další přítomné slečny,“ uvedla na webu mluvčí policie Magdaléna Vlčková.  

Podle policie se studentka odvážně pokoušela muže slovně usměrnit. V jednu chvíli se dokonce postavila mezi obtěžované a muže. A to ve chvíli, kdy agresor přistoupil k osahávání a fyzickému kontaktu.  

„To, jak se studentka zachovala, a jak svým všímavým a proaktivním chováním pomohla ochránit mladé slečny před obtěžujícím mužem, je úctyhodné. Projevila vysokou míru odvahy a odhodlání. Za to studentce patří právem poděkování,“ uvádí v tiskové zprávě Petr Sehnoutka, ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje. 

Po příjezdu hlídky agresor nadýchal 3,42 promile alkoholu v dechu. Případ policie vyšetřuje jako podezření z trestného činu výtržnictví.  

I přes odvážnost studentky policie upozorňuje veřejnost, že by si lidé měli v podobných případech dávat pozor a nejdříve zavolali policii na pomoc. Nikdy totiž není jasné, jak se dotyčný zachová, zda nebude agresivní nebo ozbrojený.  

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, střední škola, Královéhradecký kraj, krimi, obtěžování

Studentka střední školy zabránila obtěžování dívek v autobusu. Odvážné jednání, uvedla policie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.