Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

PŘEHLEDNĚ: Začínají vánoční trhy v Hradci Králové. Co je dobré vědět před jejich návštěvou?

Vánoční trhy v Hradci Králové se letos podruhé konají v centru města na Velkém náměstí. Začínají dnes (8. prosince) a potrvají do pátku 23. prosince. Na návštěvníky čeká necelá stovka stánků, zimní kluziště, střelnice i podium s doprovodným programem. Co je dobré vědět před návštěvou trhů?

Vánoční trhy se budou konat na celé ploše náměstí od křižovatky s Klicperovou ulicí až k staré budově radnice. Na tomto místě bude rozmístěno celkem 90 stánků, kolotoč, bruslařská plocha, střelnice, kováři, podium a před Vánocemi i stánek s prodejem kaprů z hradeckých rybníků. Celým trhům bude dominovat vánoční strom s betlémem.   

Nejrychlejší cestou, jak se dostat skrz náměstí bude takzvaná hlavní třída, která bude z obou stran lemována stánky. Její začátek i konec je označený světelnou bránou. Jedna je u Kopečku, druhá u Domu u Špuláků.  

Otevírací doba tržiště na Velkém náměstí je v pondělí od 12:00 do 18:00, od úterý do čtvrtka od 11:00 do 18:00, v pátek a sobotu vždy od 10:00 do 20:00, o nedělích od 10:00 do 18:00 hodin a v pátek 22. prosince se stánky otevřou v 10:00 a uzavřou se v 16:00. Vstupné je zdarma.  

U kluziště, které bude pravidelně v ranních hodinách procházet údržbou, umístí organizátoři také speciální osvětlení a lavičky s gumovou pochozí plochou. Provoz kluziště přístupného zdarma se bude řídit provozním řádem. V jeden moment ale může na led z bezpečnostních důvodů maximálně 35 osob. 

Jak se na vánoční trhy dostat? 

I v letošním roce zájemce na velké náměstí a vánoční trhy dopraví hromadná doprava zdarma. Jde o speciálně nazdobenou vánoční linku. „Pendlovat bude mezi terminálem hromadné dopravy a Adalbertinem s mezizastávkami Hlavní nádraží, OD Tesco a Atrium, Centrál, Muzeum, Magistrát města a Velké náměstí,“ uvádí v tiskové zprávě náměstek primátorky Miroslav Hloušek (ODS). 

Z terminálu hromadné dopravy bude linka jezdit v intervalu 30 minut. A to o pondělcích od 13:00 do 18:00, v ostatních dnech od 11:00 do 18:00 hodin s výjimkou 22. prosince. To od terminálu vyjede poslední autobus v 15:00 hodin a z Velkého náměstí v 15:09. 

Kromě mimořádné Vánoční linky bude jezdit speciální vláček. Vláček bude jezdit v provozní době trhů od pátku do neděle v intervalech cca 20 minut nebo dle vytíženosti. Stanoviště vláčku bude u budovy radnice. Jízdenky budou k zakoupení na místě. 

Návštěvníky mířící na vánoční trhy autem bude nejprve čekat zajížďka do některého z nejbližších parkovacích domů. Jde o parkovací domy Jana Gayera či Regiocentrum (bývalý pivovar), popřípadě venkovní parkoviště před koupalištěm Flošna. 

Hlavní program vánočních trhů  

„Na hlavním pódiu na Velkém náměstí vystoupí Kateřina Brožová, Factorial! Orchestra, Michal Horák, David Deyl a mnoho dalších. K vidění bude také ohnivá show,“ popisuje v tiskové zprávě náměstkyně Ilona Dvořáková (Nezávislá). 

Kompletní program návštěvníci naleznou na webových stránkách, které se kompletně věnují adventu v Hradci Králové. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Roubíček

Štítky vánoční trh, Hradec Králové, návštěva, veřejná doprava, Velké náměstí, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLEDNĚ: Začínají vánoční trhy v Hradci Králové. Co je dobré vědět před jejich návštěvou?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.