Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tady jsem se napáchal v dětství lumpáren, řekl prezident Pavel na úvod debaty v Červeném Kostelci

Posledním bodem včerejšího programu oficiální návštěvy prezidenta Petra Pavla byla zastávka v divadle J. K. Tyla v Červeném Kostelci. Čekal na něj plný sál místních. Zavzpomínal na své dětství v regionu, službu v armádě a došlo i na dotazy místních.

Petr Pavel přišel na podium za dlouhého aplausu. „V tomto městě se poznali moje rodiče. Myslím si, že v České republice není žádné jiné město, kam bych jezdil tak rád a tak často. A kolik lumpáren jsem tady v dětství dělal. Proto si vážím toho, že si tady můžeme popovídat,“ řekl v úvodním slovu prezident. Zároveň zavzpomínal na své prarodiče, které měl v Královéhradeckém kraji.  

Po pár prvních minutách došlo na první otázku. Dobrovolníků nebylo příliš a v publiku panoval ostych. Nakonec se otevřelo téma letošní mládeže. „Rád bych jim vzkázal, aby se nenechali deprimovat tím, co se děje kolem. Problémů tu vždycky bylo hodně a pořád tu jsou,“ řekl v krátkosti a s vážností prezident.  

Mluvilo se také o umělé inteligenci, kterou prezident označil za příležitost. Uvedl, že by společnost neměla zbytečně mnoho regulovat její vývoj. Výhody umělé inteligence spojil například se zdravotnictvím, kde může usnadnit například zpracovávání dat nebo jejich vyhodnocování. 

Velkou část debaty veřejnost i prezident věnovali válečnému konfliktu na Ukrajině. Pavel například upozornil na to, že dodávání zbraní na Ukrajinu je správným krokem. “Pokud bychom to nedělali, konflikt by pravděpodobně mohl skončit brzy. Ale úplně s jiným výsledkem, než bychom chtěli. A v tu chvíli by se agresor cítil nepřemožitelným,” řekl z podia plnému sálu prezident.  

„Chtěla jsem na vlastní oči vidět všechny prezidenty České republiky. Mluvila jsem s Havlem, Klausem, Zemanem a dneska i s Petrem Pavlem. Za to jsem moc ráda. Působí jako sympatický muž,“ řekla Hradecké Drbně po diskuzi jedna z návštěvnic setkání.   

Prezident Pavel přijel na návštěvu hradeckého kraje. Platí přísná bezpečnostní opatření

Prezident Petr Pavel přijel na první oficiální návštěvu Královéhradeckého kraje, doprovodila ho i jeho manželka Eva Pavlová. Dnes dopoledne navštívil například dětskou kliniku Fakultní nemocnice Hradec Králové, setkal se s hejtmanem Martinem...

I v okolí divadla panovala přísná bezpečnostní opatření. Prezidentská kolona dorazila před budovu zhruba v 18:45. Všichni hosté procházeli kolem několika desítek policistů a bez vstupenky se nemohli zúčastnit. 

Prezident Petr Pavel s manželkou zůstane v Královéhradeckém kraji i během středy. Během dopoledne navštíví broumovský klášter, setká se s patrioty Broumovska a poobědvá se starostou. Během odpoledne navštíví Muzeum Krkonoš ve Vrchlabí a návštěvu ukončí tiskovou konferencí v centru Krtek.  

Petr Pavel, který je v úřadu od března, už absolvoval návštěvy Moravskoslezského, Libereckého, Jihočeského kraje, Vysočiny, Prahy a Jihomoravského kraje. Naposled navštívil koncem října Olomoucký kraj. Ještě než se ujal funkce, navštívil Ústecký a Karlovarský kraj, kde také na Sokolovsku zahájil letošní školní rok.   

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Roubíček

Štítky Petr Pavel, Česko, dětství, Červený Kostelec, Královéhradecký kraj, návštěva, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

...a v lumpárnách stále pokračuje...

Úterý, 19. prosince 2023, 20:57Odpovědět

Libor Burian

Na yt Mudr Jan Hnízdil Světu vládnou psychopati. Agent Nachtmann, Čurda, udání úkrytu výsadkářů a vypalení obcí, na XTV načtený životopis pavka kde tvrdil že jako syn agentů vysvětloval spolužákům oprávněnost obsazení Československa v roce 68 a režimu sloužil do rozvratu89 kdy soudruzi soukmenovci převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, Příběh Kmotra-agentStB Mrázek zKolínska jakoRakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazi, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Kancelář Blaník, knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB, Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork píseň pro Pražáky, Sexuální násilí, Sami, Iluze o lůze, LupoAnettaTahači, ABJ, virtuálky, Pánové nahoře, Zdálky z blízka, Krajina po bitvě, Sprcha, Dežo, Revoluční, Vtom roce pitomém, Dál se háže kamením, Josef Fousek Nemám čas lhát, Pepa Nos Země je kulatá, Ukřižování s Mel Gibsonem, Kladivo na čarodějnice, Wilsonov, Dny zrady, Noc rozhodnutí, Schindlerův seznam, Smrt krásných srnců, Musíme si pomáhat, Wintonovy děti, Hlava22, Rozrušená země, Toman, Ucho, Vážení přátelé ano, Bony a klid, Báječná léta pod psa, Pupendo, Kolja, Akumulátor1, 2, Devadesátky včetně dokumentu. Kmotr, Sicilský klan, Okamžik záblesku, Lidi co znám, Vítejte vŘecku pane inspektore, Erin Brockovich, Vlk z Wall Street, Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té lichvamafie která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám válečnickými trpaslíky, kudlankami, trubci, komedianty, lháři, podvodníky, falešnými studenty falešných bendapráv a škol prodavačů danuschetitulů, loutky, bílí koně kteří sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky imaginární průměrné' mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám se svými začerněnými smlouvami jako Ursula nebo soudruh dvořák čt, pávků, rycheckých, střížů, na drbně generál Hynek Blaško Trampoty EU a článek První výročí vzniku války na Ukrajině, Prof John J Mearsheimer universityChicago naYT Matěj Gottwald čtitulky, projev Alice Wedel Afd na yt Roman Kirsch čtitulky s ukázkou začerněných smluv Ursuly, generál Petr Pelz na Inovace Republiky o návratu do minulého století, hodnocení Anděly Sara Wagenknecht, Minúta pravdy Milana Uhríka,na U rádiu Martina Kociánová o nové totalitě, viru, vládních dezinformátorech, omezování svobody slova, na FTV Prima zoom Zlato národu ukradeno (za soudruha Tošovského), na svobodny-svet.cz Má práce v Kauflandu bylo okrádat dodavatele (samozřejmě naše místní), na bezpressu.news/videa/covid-summit-v-evropskem-parlamentu-proslov-dr-davida-martina/ ;...

Neděle, 10. prosince 2023, 00:52Odpovědět

Libor Burian

Citát mužika s pseudonymem rotschild1863:Ti kteří chápou systém budou tak zainteresováni na vlastním zisku nebo závislí na prospěchu který systém přináší že z jejich řad nikdy opozice nevzejde. Masa lidí neschopná to mentálně pochopit bude však své břímě nést bez reptání. Možná že ani nebude tušit že celý systém je nepřátelský jejich vlastním zájmům... až budeme kontrolovat vaše peníze tak si volte koho chcete...-euro, kryplměny, digitální peníze, konec hotovosti, bodování jako vČíně, autíčka na baterky, inflace, ceny všeho, dotace, fijalové ziskovky kterých je asi 150000, Pandora daňových rájařů odkláněčů kterých máme 300(v Izraeli 665 !). Přijďte všichni ke všem volbám říct mafii a dost ! Jako to udělali na Islandu když mafie rozvezla svou mafiánskou stavební krizi v roce 2008 vyhnali ty šmejdy a jsou v desítce nejbohatších zemí. Orwell1984 a film Ucho, Planeta opic, Pošťák, Doktor divnoláska, Hlava22, Obchodník se smrtí, Soukromá válka pana Wilsona, Lidi co znám. Vicepresident, My Lai, Četa, Forest Gump o Vietnamu

Neděle, 10. prosince 2023, 01:01Odpovědět

Tady jsem se napáchal v dětství lumpáren, řekl prezident Pavel na úvod debaty v Červeném Kostelci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.