Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Hasiče v Královéhradeckém kraji zaměstnávají od rána spadlé stromy

Meteorologové varovali před náledím, sněhovými jazyky a závějemi, to se bohužel vyplnilo a dnešní ráno bylo ve znamení mnoha dopravních nehod a přes vozovky popadaných stromů.

Hasiči mají dneska od nočních hodin napilno. Z vozovek odstraňovali několik popadaných stromů. Vyjížděli mimo jiné na Jičínsko k Dětěnicím, Úbislavicím i k Nové Pace. Dopravní nehodu dvou osobních aut řešili policisté ve Volanově na Trutnovsku a jednoho vozidla v Revoluční ulici v Staré Pace. 

Během úterý bude v Česku opět sněžit, na horách místy napadne až 15 centimetrů sněhu. V nižších polohách bude padat mokrý těžký sníh nebo sníh s deštěm, při poklesu teplot se tak bude tvořit náledí nebo zmrazky. Ve vyšších polohách je třeba počítat i se sněhovými závějemi, případně jazyky, uvedl na webových stránkách Český hydrometeorologický ústav.

Navíc platí upozornění před tvorbou náledí, a to až do zítřejšího rána. V polohách nad 600 metrů nad mořem by měli brát v potaz i případné sněhové jazyky, které bude vítr tvořit od úterního odpoledne.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky doprava, strom, nehoda, Královéhradecký kraj, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiče v Královéhradeckém kraji zaměstnávají od rána spadlé stromy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.