Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nový běžecký okruh v Hradci je nově doplněn o fitness prvky

Milovníci běhání si v hradeckých lesích užívají nový okruh se speciálním přírodním povrchem. Teď budou moci navíc přidat do svého sportování i cviky na nových fitness prvcích.

Pro sportovce vznikl v hradeckých lesích jedinečný prostor, který nabízí zdravý způsob zlepšování kondice i posilování. „Vznik přírodního sportoviště v městských lesích se nám osvědčil. Běžecký okruh jsme otevřeli během letních prázdnin a za tu doby jej využilo několik stovek běžců a návštěvníků. Chtěli jsme tuto lesní atrakci ještě rozšířit a posunout dál, proto kromě běhu bude možné se zde pustit i do posilování,“ popisuje náměstek primátorky pro oblast sportu a pro správu společnosti Městské lesy Miroslav Hloušek.

Poblíž přírodního okruhu pro běžce tak přibyly nejen posilovací fitness prvky, ale i návody na cvičení a protahování. „Umístily jsme je do prostoru u hlavního nástupního místa na běžeckou lesní stezku, je to kousek za lesním hřbitovem vedle Hradečnice. Vybrali jsme pět základních cvičebních prvků, které si mohou vyzkoušet dospělí i mladiství,“ popisuje ředitel společnosti Městské lesy Milan Zerzán. Do tohoto prostoru také lesníci plánují doplnit malý altán a podél stezky pak odpočinková místa.

Podobné tělocvičny pod širým nebem vybudovaly Městské lesy Hradec Králové již dvě. První, která je zatím nejvíce využívaná, je u lesního občerstvení U Pytláka. Druhou je možné nalézt a areálu kempu Stříbrný rybník, kde je i část vhodná pro seniory.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se souhlasem města Hradec Králové

Štítky Hradecké lesy, sport, fitness, okruh, běhání, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový běžecký okruh v Hradci je nově doplněn o fitness prvky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.