Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ošetřovatelé Safari Parku nabídli maso své antilopy smečce lvů. Nejde o nic mimořádného, tvrdí zahrada

Ošetřovatelé Safari Parku ve Dvoře Králové nabídli smečce tamních lvů maso z antilopy, kterou bylo třeba vyřadit z chovu. Podle zoologické zahrady šlo o staré zvíře se špatnou prognózou, které nešlo zachránit.

„Maso antilopy jsme následně nabídli naší smečce lvů. Pro šelmy je maso takových zvířat v jídelníčku ideální. Velké kusy masa včetně kůže a kostí šelmy navíc motivují k přirozené aktivitě a jsou pro ně vhodnou formou enrichmentu,“ informoval Safari Park ve Dvoře Králové na sociálních sítích.  

ANKETA: Jaký názor máte na nabízení masa zvířat ostatním v zoologické zahradě?

Celkem hlasovalo3923 čtenářů

Podle vyjádření tiskového mluvčí Michal Šťastného pro Hradeckou Drbnu nejde v zoologických zahradách o nic mimořádného. Zmínil několik přínosů, které s sebou tento způsob zpracování utraceného zvířete přináší.  

“Nad tím masem máme kompletní kontrolu. Víme, v jakých podmínkách zvíře žilo, co jedno, známe jeho zdravotní stav,” uvedl mluvčí. Antilopa byla natolik stará, že její zranění už nebylo možné ošetřit. Proto došlo k posouzení jejího stavu, následně k utracení, bourání.  

“Předpisy nám nedovolují, abychom zvířata krmili některými částmi těla. Nepřípustný je například mozek a v některých případech i vnitřnosti. Zvíře tedy bylo vyvrženo, byla mu oddělena hlava a takto zpracované maso bylo dáno našim lvům,” dodává mluvčí.  

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Helena Hubáčková / Safari Park Dvůr Králové

Štítky maso, ZOO Dvůr Králové, zahrada, Dvůr Králové nad Labem, maso, bourání, antilopa, lev, krmení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Folta

Trochu nechápu smysl článku. Antilopa byla nevhodná pro další chov, tak ji utratili a dali sežrat šelmám. Tady se zdá svět ještě v pořádku. Nebo ji snad měli dát do kafilerie? Nebo uspořádat pohřeb s účastí veřejnosti, vzpomínkou na život antilopy za přítomnosti významných osobností města?

Čtvrtek, 9. listopadu 2023, 10:14Odpovědět

Ošetřovatelé Safari Parku nabídli maso své antilopy smečce lvů. Nejde o nic mimořádného, tvrdí zahrada  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.