Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Muž v podmínce se pokusil ujet a schovat policejní hlídce. Vzdal se až před namířenou pistolí

V policejních poutech nakonec skončil devětačtyřicetiletý muž. A to i přesto, že se hlídce nejdříve pokusil ujet a pak schovat na půdě. Vzdal se až ve chvíli, kdy na něj jeden z policistů vytáhl zbraň. Jde o muže s pěti záznamy, zákazem řízení v platné podmínce.

„Dopravní hlídka policistů ho chtěla zastavit v ulici Kladská. Světelným a zvukovým signálem dala řidiči pokyn k zastavení, na což však řidič nereagoval a šlápl na plyn,“ popisuje začátek incidentu mluvčí policie Iva Kormošová. Nakonec sjel do pole a zastavil u jednoho stavení, kde se pokusil schovat.  

Na pomoc dorazila hlídka z pohotovostního a eskortního oddělení, která muže našla. Policista za ním musel vylézt až do podkroví. Muž se vzdal až pod pohrůžkou namířené pistole. Výsledek dechové zkoušky byl negativní, ale testu na drogy se odmítl podrobit.  

Muž měl vyslovený zákaz řízení, za volantem neměl co dělat až do září roku 2025. Navíc má v rejstříku pět záznamů a je v podmínce. „Muže nyní čeká obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což hrozí až dvouleté vězení,“ dodává mluvčí.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, honička, pronásledování, zbraň, pistole, video, schoval, recidivista, podmínka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bahna nevyhrabeme. O důvodech dnešního zmaru píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články.

Čtvrtek, 19. října 2023, 02:23Odpovědět

Muž v podmínce se pokusil ujet a schovat policejní hlídce. Vzdal se až před namířenou pistolí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.