Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Podpálením domu u Hradce Králové zavraždil muže. Svědka se pokusil ubodat u Labe

Policie v Hradci Králové vyšetřuje vraždu a následný pokus o vraždu. Toho se měl dopustit čtyřiadvacetiletý muž, který podpálil rodinný dům v Plotištích nad Labem. Moc dobře věděl, že se v něm nachází minimálně jeden člověk. Svědka se pak pokusil ubodat u slepého ramene Labe.

„Kriminalisté muži kladou za vinu, že v sobotu 30. září vylákal v nočních hodinách ke slepému rameni Labe pod záminkou finančního vyrovnání svědka své trestné činnosti,“ uvedla na webu policie Iva Kormošová. Tam dvaadvacetiletého mladíka donutil, aby si svlékl šaty. Následně ho pořezal a pobodal. I přesto se zraněnému muži podařilo z místa utéct.  

Na svém útěku narazil na náhodné kolemjdoucí, kteří mu poskytli pomoc. Policisté útočníka zdrželi zhruba hodinu po incidentu na adrese jeho trvalého bydliště.  

„Z následného šetření vyplynulo, že minulé pondělí 25.9. krátce po půlnoci zapálil v Plotištích nad Labem rodinný dům, přičemž věděl, že se v něm nachází minimálně jedna osoba a pes,“ dodává policejní mluvčí. Po uhašení požáru v objektu hasiči skutečně našli jednu osobu bez známek života. Do této chvíle se stoprocentně nepodařilo prokázat jeho totožnost. Pravděpodobně však půjde o dvaasedmdesátiletého majitele domu. 

ANKETA: Cítíte se v Královéhradeckém kraji bezpečně? Počet trestných činů meziročně stoupl

Cítíte se ve městech našeho regionu bezpečně? V roce 2022 řešila policie v Královéhradeckém kraji celkem 6 659 trestných činů. Ve srovnání s předchozím rokem 2021 se jednalo o zhruba šestadvacetiprocentní nárůst. Například z dat policie vyplývá,...

Zatčený vrah už byl v minulosti třikrát trestně stíhaný za násilné chování. Brány vězení naposledy opustil v únoru loňského roku. A to se čtyřletou podmínkou. V současné době mu hrozí 15 až 20 let nebo výjimečný trest.  

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Labe, Hradec Králové, Plotiště nad Labem, krimi, vražda, pokus, Labem, ubodání, pořezání, trestanec, recidivista, požár, svědek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podpálením domu u Hradce Králové zavraždil muže. Svědka se pokusil ubodat u Labe  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.