Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

ANKETA: Cítíte se v Královéhradeckém kraji bezpečně? Počet trestných činů meziročně stoupl

Cítíte se ve městech našeho regionu bezpečně? V roce 2022 řešila policie v Královéhradeckém kraji celkem 6 659 trestných činů. Ve srovnání s předchozím rokem 2021 se jednalo o zhruba šestadvacetiprocentní nárůst. Například z dat policie vyplývá, že se Hradec Králové řadí mezi nejbezpečnější města v České republice.

Z takzvané mapy kriminality lze zjistit, že Hradec Králové patří mezi nejbezpečnější města v České republice. Za poslední rok se zde stalo 105 násilných činů. V porovnání s ostatními krajskými městy se salon republiky řadí na čtvrté nejbezpečnější místo. V násilné kriminalitě jsou zařazené například vraždy, loupeže, vydírání, výtržnictví, rvačky, únosy nebo omezování osobní svobody.  

 

Při pohledu do krajské statistiky lze říci, že je to nejbezpečnější na Rychnovsku. Od začátku roku tam policie řešila 40 těchto skutků. Následuje Jičínsko s 65, Trutnovsko 87 a Náchodsko s 142 skutky.  

ANKETA: Jak vnímáte bezpečnost v Královéhradeckém kraji.

Celkem hlasovalo157 čtenářů

Konkrétně v Hradci Králové policie za poslední rok řeší pouze jeden pokus o vraždu. Šlo o dvaačtyřicetiletého muže, který v bytovém domě v Klumparově ulici zapálil vchodové dveře bytu. V té chvíli spali v bytě čtyři lidé, z toho dvě děti. Nikomu se nic nestalo.  

„Musela být přivolána zásahová jednotka s vyjednavačem, protože muž byl ozbrojen dvěma noži a vyhrožoval sebevraždou. Situaci se podařilo policistům zvládnout a muže, u kterého dechová zkouška ukázala přes 2,6 promile alkoholu, zadržet," uvedla před časem pro Hradeckou Drbnu mluvčí policistů Iva Kormošová.  

Kromě toho policie v Hradci Králové řešila 142 vloupání, 226 podvodů a zhruba 11 tisíc přestupků.   

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPHK

Štítky policie, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Česko, trestný čin, statistika, anketa, kriminalita, mapa, porovnání, názor, bezpeční, nebezpečí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Cítíte se v Královéhradeckém kraji bezpečně? Počet trestných činů meziročně stoupl  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.