Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Lidé ve Dvoře Králové hlasují pro projekty participativního rozpočtu. Ve hře je i psí hřiště

Obyvatelé Dvora Králové nad Labem hlasují pro jeden z osmi projektů třetího ročníku participativního rozpočtu města. Hlasování začalo v pondělí 18. září a svůj hlas mohou zájemci odevzdat do neděle 1. října. Ve hře je například psí hřiště, letní scéna na náměstí, nový kolotoč nebo zastřešení zastávky.

„V rozpočtu města byl vyčleněn jeden milion korun. Vzhledem k tomu, že maximální hodnota navrženého projektu mohla být 500 tisíc, by v rámci 3. ročníku měly být realizovány minimálně dva projekty,“ vysvětluje na webu města Jan Skalický z tamního úřadu.  

Ve hře je například vybudování speciálního hřiště pro čtyřnohé mazlíčky. Šlo by o oplocenou plochu s překážkami, na kterých by bylo možné pejsky cvičit. V rámci hřiště by byla ještě i jedna plotem oddělená klidová zóna, která by byla určena k individuálnímu pobytu, mohly by se tu osadit i bylinky vhodné pro zvířata. S nápadem přišel Pavel Lev, který náklady odhaduje na 250 tisíc korun.  

Kromě toho se hlasuje pro zastřešení autobusové zastávky, basketbalové hřiště, úpravu propojky ulic Kotkova a Slunečná, pingpongové hřiště, letní scénu, kolotoč nebo rozšíření hřiště ve Smetanově ulici.  

Obyvatelé Trutnova budou hlasovat o projektech participativního rozpočtu. Ve hře je vrácení slona

Poprvé v dlouhodobé historii Trutnova budou místní obyvatelé hlasovat o projektech v rámci participativního rozpočtu. Do prvního ročníku se nakonec probojovalo osm různých projektů v hodnotě do jednoho milionu korun. Hlasování začne se začátkem...

Podrobnosti o všech projektech obyvatelé Dvora Králové nad Labem najdou na speciálních stránkách, kde mohou hlasovat. Do hlasování se mohou zapojit jen obyvatelé města starší 15 let. Každý hlasující má dva kladné a jeden záporný hlas. Hlasovat jde i osobně v budově městského úřadu. 

Ohodnoť článek

Foto MUDK

Štítky Dvůr Králové nad Labem, projekt, participativní, rozpočet, projekt, hřiště, kolotoč, pinpong, hlasování, pes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé ve Dvoře Králové hlasují pro projekty participativního rozpočtu. Ve hře je i psí hřiště  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.