Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nová radnice v Lázních Bělohrad je nominovaná na prestižní cenu za architekturu

Nová radnice na náměstí K. V. Raise v Lázních Bělohrad na Jičínsku získala nominaci na prestižní Českou cenu za architekturu 2023. Jde o 8. ročník ankety, do které bylo nominováno 31 projektů z celé České republiky. Nová budova městského úřadu začala fungovat letos na konci loňských letních prázdnin.

„Zvolené schéma je přehledné, neodděluje jednotlivá pracoviště od sebe a podporuje dojem společné práce. Zároveň nabízí patřičné prostory pro občany, kteří čekají a připravují se na jednání v prostoru atria,“ uvádí odborná porota na svém webu. Také dodává, že je dobře vymyšlené i přízemí, které lze různě propojovat. 

V hlavní části patra vznikl kulturní sál, který poslouží k jednání zastupitelstev a kulturním akcím i svatbám. Ve druhé polovině patra je podatelna a informační centrum. 

Ve druhém nadzemním podlaží jsou umístěny kanceláře pro úředníky. Zázemí je tu pro odbor tajemníka, odbor vnitřních věcí a účtárna. Blíže k náměstí je prostor pro vedení města a sekretariát. „Zároveň je zde jedna zasedací místnost, která nám ve starých prostorách chyběla. O tu jednu zasedačku jsme se tam stále přetahovali,“ sdělil před časem Hradecké Drbně exstarosta města Pavel Šubr (STAN).  

V posledním patře najdou klienti úřadu odbor investic a správy majetku s archivem, stavební odbor, nacházet se zde bude také IT oddělení, velký sklad a zázemí a kuchyňka pro zaměstnance. 

Výsledky soutěže budou vyhlášeny 9. listopadu 2023 na slavnostním galavečeru. 

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Lázně Bělohrad

Štítky radnice, Lázně Bělohrad, letní prázdniny, Česko, okres Jičín, architektura, nominace, cena, 2023, architekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová radnice v Lázních Bělohrad je nominovaná na prestižní cenu za architekturu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.