Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Muž vyhrožoval svým rodičům, okradl je o sto tisíc. Za stejné chování byl odsouzen už v roce 2013

Trutnovští policisté zatkli šestatřicetiletého muže, který chtěl od svých rodičů peníze. Ti mu je dát nechtěli, a tak došlo na nebezpečné vyhrožování. Recidivista navíc opakovaně řídil vozidlo i přesto, že to měl soudem zakázáno. Za jeho chování mu hrozí až čtyři roky ve vězení. Na soud čeká v cele předběžného zadržení.

„Proti muži jsme zahájili trestní stíhání pro podezření ze spáchání přečinu vydírání a maření úředního rozhodnutí a vykázání,“ uvedla na webu policie mluvčí Šárka Pižlová.  

Obviněný měl od května letošního roku požadovat po svých rodičích velké částky peněz. To však přerostlo ve vydírání, kterým si přišel na sto tisíc korun. Muž byl přitom za stejné chování odsouzen už v roce 2013. 

Dalším jeho přestupkem bylo řízení i přes vyslovený zákaz. Policie ho chytla v Trutnově a to i přesto, že do května 2025 za volant nesmí. Podle policistů jde o osobu bez domova, která je závislá na alkoholu a drogách. 

Na verdikt soudu si muž počká ve vazební věznici. Pokud ho soudce uzná vinným bude mu hrozit až čtyřletý pobyt za mřížemi.  

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky vydírání, rodiče, krimi, násilí, peníze, zákaz, řízení, vazba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž vyhrožoval svým rodičům, okradl je o sto tisíc. Za stejné chování byl odsouzen už v roce 2013  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.