Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Lázně Bohdaneč mají nový komunitní šatník. Lidé v něm mohou vyměnit své oblečení

Od konce letních prázdnin funguje v Lázních Bohdaneč na faře nový komunitní šatník. Otevřený bude každou středu a lidé v něm mohou nabídnout nebo vyměnit použité oblečení. Projekt navazuje na oblíbený výměnný projekt města.

„Jedná se o výborný nápad, jak nabídnout své již nepotřebné oblečení, aby jiným ještě dobře posloužilo. Dalším přínosem je pak určitě šetření peněz. A v neposlední řadě tím, že věcem prodloužíme jejich funkční život, dokážeme zajistit i pozitivní dopad na životní prostředí. Velmi se mi líbilo i zvolení šatního ramínka jako vstupného. Sám jsem přinesl dvě košile. Při mém odchodu už byla v šatníku pouze jedna,“ uvedl v tiskové zprávě radní kraje Miroslav Krčil (ODS).  

Komunitní šatník s názvem Votoč je otevřený každou středu. Organizátoři chtějí šetřit přírodu a omezit plýtvání. Lidem možnost výměny oblečení ušetří peníze, protože nemusí kupovat nové. Projektu předcházela výměnná burza v bohdanečské sokolovně. 

„Především rodiny s dětmi ze širokého okolí Bohdanečska tuto akci přivítaly a hojně ji navštěvovaly. Swap se tak stal pravidelnou neformální komunitní aktivitou a základním stavebním kamenem pro vznik současného komunitního šatníku, který provozuje MAS Bohdanečsko," uvedla ve zprávě pořadatelka Soňa Cihlová. 

Prostory poskytla římskokatolická farnost. Akční skupina musela vystěhovat starý nábytek a s odborníky sanovat zdi. 

Ohodnoť článek

Foto Michele Vojáček

Štítky Lázně Bohdaneč, oblečení, letní prázdniny, projekt, komunitní, šatník, výměna, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lázně Bohdaneč mají nový komunitní šatník. Lidé v něm mohou vyměnit své oblečení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.