Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Otevření fotbalového stadionu nebo zahájení hokejové sezony. Kam během víkendu v kraji vyrazit?

Před námi poslední prázdninový víkend, který nabídne celou řadu zajímavých akcí pro celé rodiny. V Hradci Králové se otevře nový fotbalový stadion a oficiálně se zahájí hokejová sezona. Na Rozkoši můžete sledovat horkovzdušné balóny, do Trutnova vyrazit na Jarmark a třeba do Kostelce nad Orlicí na food festival. Přehled nejzajímavějších akcí přinášíme v přehledu níže.

Hradec Králové otevře nový fotbalový stadion  

Patnáctileté čekání na nový fotbalový stadion skončí tuto neděli. Hradec Králové a místní fotbalový klub slavnostně otevřou novou fotbalovou arénu. Program pro veřejnost bude připravený už od 10:00. První část se bude věnovat rodinám s dětmi, druhá část nabídne vystoupení v podobě Xindla X nebo skupiny Monkey Business. Radnice připravila i speciální dronovou show.  

Součástí celodenního programu je i třetí utkání pod hradeckými lízátky. Jde o sedmé kolo, do kterého Hradec Králové nastoupí proti SK Sigma Olomouc. Úvodní výkop je v plánu na 20:00. Na fotbalový zápas je třeba pořídit klasickou vstupenku, ostatní program je pro veřejnost zdarma.  

Sezonu zahajuje i hradecký hokej  

Další hokejovou sezonu zahájí Hradec Králové v pátek od 14:00. Klub před zimním stadionem připravil fanzónu, ve které se bude čepovat prvních tisíc piv zdarma. Kromě toho je připravený i doprovodný program, autogramiáda a společné focení s hráči. Součástí programu je i zápas proti Eisbären Berlín. 

Hradec Králové zahájí novou hokejovou sezonu. Fanoušci se sejdou před zimákem

Poslední prázdninový víkend patří hradeckým hokejovým fanouškům. Právě dnes (1. září) oficiálně zahájí Mountfield HK svoji další sezonu. Vedení klubu a hráči se chtějí s příznivci sejít před zimním stadionem. Od dvou hodin odpoledne je připravený...

Food festival na zámku v Kostelci nad Orlicí  

Už po šesté se do areálu Nového zámku v Kostelci nad Orlicí sjedou staronoví i noví prodejci a výrobci všelijakých dobrot a užijí si společně s návštěvníky jeden velký piknik. Milovníci jídla a dobrého pití zde najdou téměř 40 stánků s výrobky tradičních a oblíbených, ale i nových kulinářů a prodejců s chutěmi z celého světa. Na své si opět přijdou i vaši čtyřnozí miláčci, kteří mohou navštívit Pestauraci. 

Slavnosti Hořických trubiček  

Slavnosti Hořických trubiček letos proběhnou v sobotu 2. září a již teď lze prozradit, že diváci a návštěvníci se mají na co těšit! Kromě soutěží, her a rozličných staročeských stánků máme připraven bohatý kulturní program, ve kterém si každý najde to své. Akce začíná už v devět hodin dopoledne.  

Trutnovský jarmark 

První zářijová neděle v Trutnově patří tradičnímu jarmarku. Krakonošovo náměstí a přilehlé ulice budou praskat pod náporem stánkařů. Samozřejmou součástí jarmarku jsou ukázky tradičních řemesel, chybět nebude kulturní doprovod a dětská scéna. Akce začíná v 11:00 a potrvá do 19:00. Hlavní hvězdou hudebního programu je skupina Vypsaná Fixa.  

Horkovzdušné balóny nad Rozkoší  

Nad Českou Skalicí, Jaroměří a Rozkoší se opět vznáší několik desítek barevných horkovzdušných balónů. Akce s názvem Balóny nad Rozkoší se koná od čtvrtka. Během těchto dnů se uskuteční několik hromadných startů. Například v pátek poletí z Nového Města nad Metují. Start je v plánu v 17:30. Ve stejný čas bude hromadný start i v sobotu. Tentokrát z louky za Hypernovou v Náchodě.  

Ohodnoť článek

Foto Petr Roubíček

Štítky hokej, fotbalový stadion, FC Hradec Králové, Kostelec nad Orlicí, Trutnov, Monkey Business, Xindl X, SK Sigma Olomouc, Eisbären Berlín, Vypsaná fiXa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otevření fotbalového stadionu nebo zahájení hokejové sezony. Kam během víkendu v kraji vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.