Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kino Vesmír v Trutnově se otevře začátkem září. V prodeji jsou vstupenky na první film

Po rozsáhlé rekonstrukci za 110 milionů korun se návštěvníkům v Trutnově opět otevře Kino Vesmír. Šlo o největší investici v novodobé historii města. První film se bude promítat 7. září a diváci na plátnech uvidí film Mission: Impossible Odplata – První část. Vstupenky už jsou v prodeji.

Rekonstrukce Kina Vesmír na nábřeží v Trutnově začala v létě roku 2021. Za tu dobu se proměnilo prakticky v nepoznání. V současnosti bude patřit mezi nejmodernější malá kina v Královéhradeckém kraji.  

„Diváci se mohou těšit na služby, které poskytují velké multiplexy. Lepší zázemí, na mnohem pohodlnější sedačky a také gastro provoz,“ uvedl pro Hradeckou Drbnu starosta Trutnova Michal Rosa (ODS).  

Největší novinou je rozšíření sálů. Kino nově bude moct promítat ve dvou. Do velkého se vejde 256 diváků. Menší bude mít kapacitu 39 návštěvníků. „Ten menší bude mít ozvučení Dolby Atmos, takže bude fungovat jako prémiový sál,“ dodává starosta.  

První promítání se uskuteční ve čtvrtek 7. září od 20:00, kdy diváci uvidí Mission: Impossible Odplata – První část. Následně má kino v plánu promítat minimálně dva filmy denně. A to včetně všedních dnů. Dále se mohou návštěvníci těšit na nového Spidermana, Oppenheimera, Barbie nebo novou Onemanshow - The Movie.  

Rekonstrukce kina nešla podle plánu  

Budova kina z 20. století potřebovala rekonstrukci jako sůl. Práce však zkomplikovalo několik neodborných zásahů do nosných konstrukcí během poslední velké rekonstrukce v 70. letech. I proto se radnice musela popasovat s vícepracemi.  

„Přestože byl proveden stavební průzkum, na tyto vady bohužel nebylo možné přijít. Byly skryté zejména pod podhledy a obložením stěn. Jedná se především o drážky a průrazy pro vedení instalací,“ uvedl před časem pro novináře trutnovský starosta. Původně měla být rekonstrukce hotová v polovině roku 2022, ale nakonec se o zhruba rok protáhla.  

Městu se částečně oddechlo na začátku letošního roku, kdy radnice získala dotaci ve výši 69 milionů korun. Díky ní se podařilo pokrýt více než polovinu veškerých nákladů. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Trutnov

Štítky film, Trutnov, vesmír, kino, vstupenka, rekonstrukce, Mission: Impossible, Královéhradecký kraj, Spider-Man

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kino Vesmír v Trutnově se otevře začátkem září. V prodeji jsou vstupenky na první film  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.