Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hyundai skončil na Novopacku na střeše, po nehodě byla práce pro lékaře i hasiče

Ani uplynulému víkendu se Královéhradeckému kraji nevyhnuly dopravní nehody. Na silnici směr Bělá u Pecky havaroval Hyundai, skončil na střeše a dva lidé skončili v péči lékařů.

Profesionální a dobrovolní hasiči z Nové Paky zasahovali společně u dopravní nehody osobního vozidla na silnici II/284 směrem na Bělou u Pecky. Vozidlo skončilo po nehodě na střeše. Dvě osoby skončily v péči lékařů. Hasiči v místě nehody usměrňovali dopravu a po naložení havarovaného vozidla odtahovou službou odstranili uniklé provozní kapaliny.

I v tomto týdnu budou panovat vysoké teploty. Meteorologové předpovídají tropickou třicítku až do neděle, a to je velké riziko pro řidiče. Hrozí únava za volantem. Až pětina řidičů klidně usedne za volant, i když cítí únavu, přičemž v případě profesionálů je to až 40 %.

Někdo se snaží únavu zmírnit žvýkáním pitím nebo tím, že si dá na rádiu volume doprava. Podle odborníků tohle moc nefunguje. Pokud vás čeká delší cesta, naplánujte si každé dvě hodiny zastávku na protažení a odpočinek. Pokud se vám zavírají víčka, doporučují experti ihned zastavit a dát si pár minut spánku, i to vám může zachránit život. 

K pití za volantem se doporučuje minerálka a obyčejná voda. K jídlu by si řidič měl dopřát lehčí pokrmy, zastávka u rychlého občerstvení a hamburger s hranolkami ho utlumí a pozornost za volantem rozhodně nezvýší. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS KHK

Štítky hasiči lékaři, dopravní nehoda, Hyundai

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hyundai skončil na Novopacku na střeše, po nehodě byla práce pro lékaře i hasiče  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.