Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Řidič na drogách se po nehodě pokusil vyměnit se spolujezdkyní. Usvědčil ho záběr z autokamery

Policie na Náchodsku řešila banální dopravní nehodu osobního vozidla a kamionu na silnici III. třídy mezi obcemi Bohdašín a Veméřovice. Nikomu se nic nestalo, ale chování řidiče bylo zarážející. Prakticky ihned po střetu si vyměnil sedadlo se svou spolujezdkyní. Byl totiž pod vlivem drog.

„Řidič vozidla Škoda Octavia s plně naloženým přívěsným vozíkem náhle přejel vlevo a zde se v zatáčce střetl s protijedoucí nákladní soupravou,“ popisuje okolnosti na webu policie mluvčí Lucie Konečná.  

Ještě před příjezdem policie si řidič osobního vozu, který nehodu způsobil, vyměnil místo se svojí spolujezdkyní. Ona i řidič kamionu měli dechovou zkoušku na alkohol negativní. Následně však policisté shlédli video z palubní kamery svědka, který jel se svým vozidlem za nimi. 

Na videu je jasně vidět, jak se řidič vyměňuje se spolujezdkyní. Měl k tomu pádný důvod. „Policisté podrobili testu na alkohol i muže, který po celou dobu tvrdil, že je spolujezdcem. Jeho dechová zkouška měla sice negativní výsledek, ovšem test na přítomnost jiných návykových látek vyšel pozitivní na amfetamin/metamfetamin,“ uvádí Konečná.  

Muž se následně odmítl podrobit lékařskému vyšetření. Dopustil se totiž hned několika přestupků, za které mu hrozí až padesátitisícová pokuta a zákaz řízení až na dva roky.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, nehoda, krimi, drogy, podvod, výměna, video

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič na drogách se po nehodě pokusil vyměnit se spolujezdkyní. Usvědčil ho záběr z autokamery  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.