Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Žena přišla o tři miliony korun. Uvěřila výhodné nabídce kryptoměn

Policie z Náchodska se zabývá dalším on-line podvodem. Své úspory chtěla zhodnotit devětačtyřicetiletá žena, která zareagovala na reklamu na internetu. Podvodník ji nakonec připravil o tři miliony korun.

„Žena na internetu komunikovala s mužem, který ji měl být nápomocen při investování. Podvodník komunikoval pomocí textových zpráv v aplikaci WhatsApp,“ uvedla na webu policie mluvčí Lucie Konečná.  

Ženu přesvědčil, aby si do počítače nainstalovala program AnyDesk pro vzdálenou správu. O pár okamžiků později přemluvil ženu, aby do údajného nákupu kryptoměn převedla tři miliony korun ze svého účtu. To udělala, on však přestal komunikovat.  

Dopadení podobných podvodníků není v dnešní době jednoduché. Pokud se to policii povede, bude mu hrozit osmiletý pobyt za mřížemi.  

V roce 2022 on-line podvodníci na svých obětech inkasovali 166 milionů korun. Většinou se jedná o částky v hodnotách deseti až stovek tisíc korun. V některých případech podvedený přijde o miliony. V Královéhradeckém kraji není nic výjimečného, když se na policii sejde 15 nahlášených podvodů v hodnotě 1,5 milionu za 14 dnů.    

Ohodnoť článek

Foto Thomas Ulrich | Pixabay

Štítky policie, okres Náchod, WhatsApp, podvod, online, miliony, kryptoměna, bitcoin, Náchodsko, Královéhradecký, kraj, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena přišla o tři miliony korun. Uvěřila výhodné nabídce kryptoměn  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.