Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Stříbrný rybník v Hradci Králové kvůli špatné vodě ukončil sezonu

Na koupališti ve volné přírodě Stříbrný rybník na okraji Hradce Králové skončila kvůli špatné kvalitě vody koupací sezona. Rekreační areál je ale v provozu dál, vyplynulo z informací na webu.

Krajské hygienické stanice (KHS) v Hradci Králové. Koupací sezona kvůli špatné kvalitě vody v Královéhradeckém kraji předčasně skončila již dříve také na koupališti v Dolcích u Trutnova. I tam rekreační areál Dolce zůstal v provozu.

Rozbory vody odebrané tento týden v koupacích oblastech v kraji prokázaly zhoršenou jakost vody způsobenou zvýšeným množstvím sinic a chlorofylu-a při snížené průhlednosti vody v Oborském rybníku v Jinolicích na Jičínsku. Hygienici proto doporučují se po koupání v místě osprchovat čistou vodou, veřejně přístupné sprchy jsou k dispozici na obou plážích.

"Na přírodním koupališti Vrchlabí – Vejsplachy je aktuálně voda vhodná ke koupání se zhoršenými smyslově postižitelnými vlastnostmi, po koupání se doporučuje osprchovat," uvedla Lenka Hartmanová z hradecké KHS.

Voda vhodná ke koupání je podle rozborů z tohoto týdne v přehradě Rozkoš u Velké Jesenice na Náchodsku, v koupališti ve volné přírodě v Dachovech u Hořic na Jičínsku, dále také v nádržích ke koupání v Sobotce, v Sejfech v Mladých Bukách na Trutnovsku a v Tyršově koupališti ve Dvoře Králové nad Labem na Trutnovsku. Také na všech umělých koupalištích v kraji je voda ke koupání vyhovující, uvedli hygienici.

U koupališť ve volné přírodě, nádrží a koupacích oblastí podle hygieniků nelze vyloučit změnu v jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí. Jakost vody sledují hygienici pouze na vodních plochách uvedených na webových stránkách KHS. Koupání na ostatních nekontrolovaných vodních plochách je na vlastní nebezpečí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Kemp Stříbrný rybník

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stříbrný rybník v Hradci Králové kvůli špatné vodě ukončil sezonu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.