Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Motocyklové závody i pivní slavnosti. Kam o víkendu v hradeckém kraji vyrazit?

I během tohoto víkendu se v Královéhradeckém kraji koná celá řada akcí. Na své si přijdou milovníci piva dobré muziky, fanoušci filmů i příznivci rychlých motorek a závodů. Do karet bude hrát i počasí, takže jsou ve hře letní kina nebo například Sportovní park Pardubice u našich sousedů. Přehled nejzajímavějších akcí přinášíme níže.

Krkonošské pivní slavnosti ve Vrchlabí  

Na náměstí ve Vrchlabí se tuto sobotu koná 25. ročník Krkonošských pivních slavností. Kromě soutěží a 11 různých druhů piv na návštěvníky čeká i bohatý program. Akce začíná od 14:00, kdy vystoupí skupina BUTY. Na programu jsou i UDG, Olympic revival nebo Traunteberk.  

Návštěvníky z centra města tradičně odvezou noční autobusové svozy. Ty vyrazí do Jilemnice, Špindlerova Mlýna a také Hostinné. Po cestě zastaví i na většině zastávek na této trase. Akci moderuje Petr Roubíček.  

Česká Tourist Trophy v Hořicích 

Oficiální závody začnou v sobotu od 8:30, kdy je na programu volný tréning třídy IRRC SSP. Sobotní program následně přejde i do měřených tréninků, které skončí před šestou hodnou odpoledne. Ostré závody se pojedou v neděli od 8:45. Poslední vyhlášení je v plánu v 17:30. 

V rámci doprovodného programu si organizátoři připravili besedu s jezdci. Ta se uskuteční už dnes (10. srpna) od 18:00 v restauraci Staré časy. V pátek je na programu slavnostní přivítání jezdců. A to od 16:00 v areálu hořického zámku. 

Barvám neutečeš  

I tento víkend se v sousedních Pardubicích koná tradiční Sportovní park v parku Na Špici. V rámci něho se tuto sobotu běží závod „Barvám neutečeš“. Hromadný start je v plánu přesně v pravé poledne. Začátek doprovodného programu startuje už v 9:00. 

Kromě toho si návštěvníci budou moci vyzkoušet i celou řadu tradiční (i méně tradičních) sportů. Na programu je například olympijský box, kinball, teakwondo, kanoistiku nebo street workout. Sportovní park je otevřený každý den od 9:00 do 18:00. 

Do letního kina na novinky i ověřené klasiky  

Například letní kino Širák v Hradci Králové dnes promítání film Nikdy neříkej nikdy. Na plátnech bude od 21:00. Na sobotu je v plánu film Želvy ninja: Mutantí chaos a v neděli komedie Banger. 

Například letní kino v České skalici v pátek uvede Oppenheimera. Ten bude na plátnech od 21:00. V sobotu od 20:45 se bude promítat dětský animák Mia a já ve filmu a v neděli česká romantická komedie Nikdy neříkej niky. Ta začne v devět večer.  

Lokálkou kolem Humprechtu  

Každou sobotu i neděli vyjíždí lokálka kolem Humprechtu. Vlak vyráží ze Sobotky a udělá výletní kolečko přes Dolní Bousov, Dětenice, Kopidlno, Jičín, Libuň, Mladějov v čechách zpět do Sobotky, vlak dále pokračuje do Dětenic, kde jízdu skončí. Za pár minut od příjezdu se vydá na zpáteční cestu opět přes Sobotku, Jičín, Kopidlno zpět do Sobotky.  V sobotu vyjíždí v 9:00, v neděli v 17:00. 

Hradecký letní festival  

Na Masarykově náměstí v Hradci Králové se koná první roční Hradeckého letního festivalu. Na návštěvníky čeká street food zóna s bohatým občerstvením, vinaři i pivovary. Kromě toho je v plánu i doprovodný hudební program. Akce začíná v sobotu v 10:00 a potrvá do 20:00. 

Farmářské slavnostnosti na ekofarmě  

Ještě dnes od 15:0 do 19:00 se konají Farmářské slavnosti na Ekofarmě Bošina – Vernéřovice. Pro návštěvníky je připravený hudební program, workshopy pro děti i dospělé a také farmářské produkty na ochutnání. Od prasete na rožni až po pivo a další delikatesy. Za vstupenku dospěláci zaplatí 30 korun. 

Staročeská pouť s dobovými atrakcemi  

Tento víkend 12. A 13. srpna se na Masarykově náměstí v Náchodě koná tradiční Svatovavřinecký jarmark. Těšit se můžete na řemeslný trh s ukázkami tradičních řemesel, vystoupení kejklířů, žonglérů i šermířů, loutkové divadlo a dobové atrakce jako jsou dřevěné kolotoče, střelnice a mnoho dalšího. 

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Krkonošské pivní slavnosti

Štítky slavnost, Královéhradecký kraj, film, letní kino, pivo, Sportovní park Pardubice, Sobotka, Vrchlabí, motocykl, olympijské hry, Hradec Králové, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motocyklové závody i pivní slavnosti. Kam o víkendu v hradeckém kraji vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.