Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Cyklistům po srážce v Krkonoších hrozilo podchlazení, byly tři stupně

Horská služba má v Krkonoších v letních měsících napilno. Včera vyjíděla k nehodě dvou cyklistů mezi Kapličkou a Výrovkou. Na místo dorazila i záchranná služba a hasiči.

Pravděpodobnou příčinou nehody byla srážka dvou cyklistů, kteří sjížděli ve skupině po silnici směrem k Výrovce. Jeden z cyklistů se při pádu dostal mimo silnici a spadl několik metrů po svahu směrem do Modrého dolu." Popsal situaci jeden ze záchranářů Horské služby a dodal: „Při našem příjezdu byli oba cyklisté při vědomí, jeden z nich měl tržná poranění v oblasti hlavy a projevy charakteristické pro komoci, druhý si stěžoval na bolesti v dolní části zad a boku.“

Záchranáři při zásahu přistupovali k oběma postiženým jako k podchlazeným. „I když je léto momentální teplota se v horských partiích v podvečer pohybovala okolo tří stupňů a vzhledem k časové prodlevě způsobené vzdáleností od stanice Horské služby jsme oběma poraněným poskytli na místě tepelný komfort a ve spolupráci se záchranáři ošetřili jejich zranění. Výjezdové skupiny Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje si následně oba pacienty odvezly do zdravotnického zařízení k dalším vyšetřením," uvedl k celé události druhý ze zasahujících záchranářů Horské služby z Pece pod Sněžkou.

Horská služba upozorňuje návštěvníky, aby se bez ohledu na datum v kalendáři, věnovali přípravě na horskou túru a zvolili vhodné a dostatečné oblečení, dobře si túru naplánovali a počítali s poklesem teplot v podvečerních hodinách. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HSCR

Štítky Krkonoše, cyklisté, HSCR, nehoda, srážka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklistům po srážce v Krkonoších hrozilo podchlazení, byly tři stupně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.