Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

O víkendu se v Hořicích pojede Česká Tourist Trophy. Závod omezí dopravu

Dopravní omezení, hluk ale také nepopsatelný zážitek unikátního motocyklového závodu. To všechno přinese víkendová Česká Tourist Trophy v Hořicích. Fanoušci motorek a závodů budou jezdce na trati vídat od sobotního dopoledne až do nedělního odpoledne. Během této chvíle bude okruh uzavřen pro veškerou dopravu. Řidiči budou muset hledat objízdnou trasu.

Oficiální závody začnou v sobotu od 8:30, kdy je na programu volný tréning třídy IRRC SSP. Sobotní program následně přejde i do měřených tréninků, které skončí před šestou hodinou odpoledne. Ostré závody se pojedou v neděli od 8:45. Poslední vyhlášení je v plánu v 17:30. 

V rámci doprovodného programu si organizátoři připravili besedu s jezdci. Ta se uskuteční už dnes (10. srpna) od 18:00 v restauraci Staré Časy. V pátek je na programu slavnostní přivítání jezdců. A to od 16:00 v areálu hořického zámku.  

„Město Hořice se ve spolupráci s AMK Hořice a policií bude i nadále snažit, aby se podařilo eliminovat nešvary a problémy s touto sportovní akcí spojenými,“ uvádí na webu města Martin Pour, starosta města Hořice. Zároveň dodává, že na některé komplikace mohou řidiči narazit už v těchto dnech. Půjde o omezení spojená například s dokončováním záchytného parkoviště nebo umísťováním mobilních toalet.  

Dopravní omezení během závodů 

Okruh závodu je specifický v tom, že vede po běžných silnicích městem. Během závodu se kompletně uzavře Maixnerova a Riegerova ulice, ulice Čsl. Armády a Dachova. Tyto ulice řidiči využívají především k cestě do Lázní Bělohrad a Miletína.   

Na cestě do Miletína budou muset řidiči z centra Žižkovou a Ebenovou ulicí. Dále pak přes Kačerov, Jeníkov až do Miletína. Trasa je prakticky stejně dlouhá, řidiči ujedou osm kilometrů. Objízdná trasa ale vede po silnicích nižších tříd.   

Při cestě do Lázní Bělohrad budou mít řidiči dvě možnosti. Mohou využít objízdné trasy do Miletína a odtud pokračovat přes Tetín do Lázní Bělohrad. Zde je třeba počítat s komplikacemi v podobě uzavírky výjezdu z miletínského náměstí. Popřípadě mohou využít trasu přes Ostroměř, Dolní Mezihoří a Šárovcovu Lhotu. V tomto případě si zajedou zhruba 20 kilometrů.   

Ohodnoť článek

Foto AMK Hořice

Štítky Hořice, doprava, Miletín, Lázně Bělohrad, Česká Tourist Trophy, omezení, závod, motorka, motocykl, objízdná, trasa, parkoviště, víkend, sobota, neděle

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu se v Hořicích pojede Česká Tourist Trophy. Závod omezí dopravu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.