Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Trampolíny jsou podle lékařů nebezpečné, pro děti mladší šesti by měly být pasé

Kolem pěti set dětských úrazů museli během července řešit doktoři v královéhradecké nemocnici. Spousta úrazů se každoročně stává třeba na trampolínách. Někteří lékaři by je nejraději zakázali.

Lékaři na dětské chirurgii v Hradci Králové mají napilno. Léto bývá tradičně obdobím, kdy přichází spousta dětí s úrazy.  Třetinu tvoří zlomeniny, a to hlavně rukou. Spousta úrazů se stává tradičně na trampolínách. Tyto úrazy patří mezi nejčastější a nejtěžší, ke kterým záchranáři vyjíždějí. 

Děti si z trampolín odnášejí zlomeninu kotníků, holenní kosti, pažní kosti nebo zlomenou páteř. V některých případech je nutná operace, ale u těžkých případů hrozí i ochrnutí. Většina úrazů se stává přímo na ploše trampolíny, a to devadesát procent, zbytek na krajích a mimo ni.  A především na domácích trampolínách. Lékaři to přičítají tomu, že v létě se zvou návštěvy, na tramplínách je více dětí, i různého věku a to bývá velmi nebezpečné.

Lékaři doporučují, aby trampolínu používaly děti starší šesti let. Tedy ty, které už mají vyvinutou motoriku, umí koordinovat své pohyby, běhají, skákají a bez problémů chodí po schodech a mají odhad, kam se odrazit a kam dopadnout. Na trampolíně by měly být ideálně samy a pod dohledem rodičů. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky úrazy, léto, trampolína, děti, skákání, ČR, lékař, FNHK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trampolíny jsou podle lékařů nebezpečné, pro děti mladší šesti by měly být pasé  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.