Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jeden z nejhezčích dnů kariéry, řekl Pilař po výhře na novém stadionu

Královéhradecký fotbalista Václav Pilař připustil, že před prvním utkáním na novém stadionu pociťoval nervozitu a s celým týmem vnímal vysoká očekávání okolí. Nakonec se Pilař na vítězství Votroků 5:1 podílel gólem z penalty a asistencí.

"Zápas byl specifický, hodně emotivní. Provázela ho velká očekávání a měli jsme obrovskou motivaci. Byl jsem za celý tým nervózní, abychom to zvládli, takže teď jsem strašně rád. Stadion je nádherný, skvělé hřiště, podmínky pro fotbal byly dokonalé. Líp to asi vyjít nemohlo," pochvaloval si Václav Pilař.

Čtyřiatřicetiletý záložník zaznamenal v 59. minutě poslední pátý gól "Votroků" v zápase a za mateřský klub skóroval v soutěžním utkání po letním návratu poprvé od května 2011. "Asi je to dnes pro mě jeden z nejhezčích dnů kariéry. Ale navenek nejsem tak emotivní člověk, odehrávalo se to spíš ve mně," řekl Pilař. "Já přišel do hotového, ale kluci hráli dva roky v Mladé Boleslavi a tenhle stadion si oni i celý Hradec zasloužili," doplnil bývalý křídelník Plzně, Olomouce, Jablonce či německého Freiburgu.

PIlař připustil, že "Votroci" měli v úvodu štěstí, když soupeř neproměnil dvě stoprocentní šance. Následně Východočeši mezi 19. a 32. minutou třikrát skórovali. "Budějovice měly v úvodu dvě velké šance. Kdyby byl stav 0:1, byl by to úplně jiný zápas. Naopak my dali gól hned z první akce, to jsme na novém stadionu přesně potřebovali. A i po zbytek duelu jsme byli produktivní," těšilo hráče s 22 reprezentačními starty.

Pilař v minulém kole v Plzni chyběl kvůli zranění, ale na premiéru na novém stadionu se stihl uzdravit. "Měl jsem nějaký zdravotní problém, ale od středy už jsem trénoval. Jsem rád, že mi trenéři umožnili hrát, moc jsem si to přál. Doufám, že to bude jenom lepší a lepší," uvedl Pilař.

Věří, že nový stadion bude pro "Votroky" velkou vzpruhou. "Dnes tam každý nechal všechno. Viděli jsme, že přišlo devět tisíc lidí, chtěli jsme jim to podporu vrátili. Jak je stadion útulný, tak jsme fanoušky hodně slyšeli. Mně osobně to hodně pomáhá. Snad nás budou lidé podporovat i v dalších zápasech," přál si Pilař.

"Hlavně v první půli to byl i díky divákům a atmosféře velice dobrý zápas. Výsledek ale úplně neodpovídá průběhu utkání. Soupeř měl v úvodu dvě tutovky, při kterých nás podržel brankář Bajza. Pak jsme naopak skórovali my, v ten moment se lámal chleba. Následně jsme se mohli více soustředit na rychlý přechod do útoku a pak už to byla taková euforie. Pro kluky to nebyl lehký týden, pořád se řešil nový stadion a spousta věcí kolem toho. Pro lidi, kteří fandí hradeckému fotbalu, to byl velký den. Chtěli jsme jim vrátit veškerou práci, stejně tak i městu. Výsledek i atmosféra při zápase jsou pro všechny obrovská odměna," řekl na tiskové konferenci trenér domácího týmu Josef Weber.

I soupeř uznal, že nový stadion se povedl, ale výsledek si představovat úplně jiný. "Krásné prostředí nového stadionu, skvělá kulisa, ale my jsme zápas nezvládli. Nemyslím si, že by na hráče dolehla atmosféra vyprodaného stadionu. Momentálně nám tam zkrátka nespadne nic, naopak každá akce soupeře skončí gólem. Téměř z každé akce má soupeř šanci. Naše defenziva je průšvih, směrem dozadu se chováme špatně. Přijde mi, že fotbal nás teď nemá moc rád, ale rozhodně si za to můžeme sami. Musíme něco změnit a hodně toho zlepšit," uvedl zklamaný lodivod Dynama Marek Nikl.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hanka Poskočilová

Štítky Sport, fotbal, první, 3. kolo, Hradec Králové, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeden z nejhezčích dnů kariéry, řekl Pilař po výhře na novém stadionu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.