Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Trutnov začal s opravou skleněné lávky. Rekonstrukci lze sledovat on-line na internetu

Radnice v Trutnově se pustila do opravy skleněné lávky pro chodce a cyklisty. Ta je hojně využívaná především těmi, kteří se potřebují dostat z městské části Kryblice do centra města. Během její opravy bylo nutné uzavřít silnici I/16, na kterou je lávka umístěna. Průběh rekonstrukce mohou lidé sledovat on-line na internetu.

„Pro všechny, které zajímá, jak taková rekonstrukce probíhá a také jaká bude v místě dopravní situace, až bude přerušena úplná uzavírka, jsme ke stavbě umístili on-line kameru,“ uvedla pro Hradeckou Drbnu mluvčí radnice Michaela Dědková.  

Ulice Na Struze bude uzavřena jen po dobu demontáže lávky, kterou dělníci stihnou do konce září. Do té doby musí řidiči objízdnou trasou, která vede přes Úpské nábřeží.  

Lávka vznikla na počátku 90. let a měří 46 metrů. Za její výměnu radnice zaplatí 29 milionů korun. Díky dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury radnice nakonec zaplatí jen pět milionů. Nová lávka bude prakticky stejná. Největší změnou bude barva. Místo současné tmavé bude natřena světlou barvou.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Palickap | commons.wikimedia.org

Štítky lávka, oprava, Trutnov, Kryblice, Státní fond dopravní infrastruktury, Internet, YouTube

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Vlach

Super vidět v přímém přenosu, jak probíhá plnění veřejných zakázek :D Jinými slovy, od zahájení vysílání a údajné "rekonstrukce" 31.7.2023 je na záznamu krásně vidět, že tam za celý den není ani noha a neprovedla se jediná stavební práce, ačkoli počasí je naprosto v normálu a stavbě příznivé - pecka.

Středa, 2. srpna 2023, 10:52Odpovědět

VIDEO: Trutnov začal s opravou skleněné lávky. Rekonstrukci lze sledovat on-line na internetu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.