Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Představitelé LFA věří, že první zápas Hradce na novém stadionu není v ohrožení

Představitelé Ligové fotbalové asociace (LFA) věří, že první zápas Hradce Králové na jeho novém stadionu, který je stále nedostavěný, není v ohrožení. Řekli to na tiskové konferenci před začátkem sezony. Prohození pořadatelství utkání s Českými Budějovicemi podle nich není možné. Duel, plánovaný na 5. srpna, by se v krajním případě odehrál v Plzni, kde by pak "Votroci" museli působit celou podzimní část.

Náměstek královéhradecké primátorky pro investice Lukáš Řádek (TOP 09) ve středu novinářům řekl, že stavba stadionu zřejmě nebude hotová ani k 31. červenci, což je již o měsíc posunutý termín. V ohrožení je proto i termín prvního domácího ligového zápasu Hradce Králové.

Na stavbě jsou podle Řádka desítky nedodělků. Dodavatel stavby podle něj také po úterní kontrolní prohlídce zatím nezískal souhlasné stanovisko hasičů potřebné pro kolaudaci. Variantou by mohlo být to, že by v takzvaném předčasném užívání povoleném stavebním úřadem byla v provozu jen fotbalová část stadionu. Ta by zahrnovala hřiště, tribuny a úsek gastro, ale ne již například ubytování a tělocvičny na stadionu.

"Prohození organizace zápasu podle rozpisu soutěže možné není. Jsem v každodenním kontaktu s firmou Strabag i s domácím klubem. Myslím si, že zápas třetího kola s Českými Budějovicemi v ohrožení není," uvedl výkonný ředitel LFA Tomáš Bárta.

Optimistický je i předseda LFA Dušan Svoboda. "Vnímám to jako administrativní problém. U velkých staveb za stovky milionů korun jsou vždycky nějaké potíže. Je jedno, jestli se jedná o fotbalový stadion, nebo jiný objekt. Věřím, že se to podaří vyřešit a zainteresovaní lidé udělají všechno pro to, aby se zápas třetího kola odehrál v Hradci. Pevně věřím, že se tak stane. Kdyby se to nestihlo, odehraje se zápas v Plzni," prohlásil Svoboda.

Pokud by se utkání uskutečnilo v Plzni, s níž má Hradec Králové dohodu, musel by tam podle předpisů FAČR působit celou podzimní část. Východočeši po návratu do nejvyšší soutěže odehráli poslední dvě sezony v azylu v Mladé Boleslavi. V nováčkovské sezoně překvapili šestým místem, v uplynulém ročníku obsadili osmou pozici.

Město stavbu na místě polorozbořeného všesportovního stadionu z roku 1966 připravovalo přes 15 let. Stadion by měl splňovat kategorii UEFA 4 pro mezinárodní utkání. Kapacitu bude mít 9300 diváků.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FCHK

Štítky Sport, fotbal, první, LFA, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Představitelé LFA věří, že první zápas Hradce na novém stadionu není v ohrožení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.