Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Za pivem, nočním Kuksem nebo do letního kina. Kam během víkendu vyrazit?

Před námi další prázdninový víkend a opět celá řada možností, jak si ho užít. Sobota i neděle nabídnou například den otevřených dveří v pivovaru, netradiční noční závod, filmové novinky v letních kinech i pohádkové prohlídky zámku pro děti. Stačí si jen vybrat. Přehled nejzajímavějších akcí pořádaných v Královéhradeckém kraji máte níže.

Za hudbou a pivem do Nové Paky  

Během soboty si mohou milovníci piva prohlédnout pivovar v Nové Pace. Ten pořádá den otevřených dveří, který je každoročně spojen i s hudebním doprovodem. Na návštěvníky čekají komentované prohlídky, program pro děti a několik kapel v čele se skupinou Sto zvířat. Areál Novopackého pivovaru se návštěvníkům otevře ve 14:00. 

Letní kina promítají novinky i ověřené šlágry  

I tento víkend si půjde vybrat z bohatého programu letních kin na východě Čech. Například v Hradci Králové se už dnes promítá novinka Mission Impossible: Odplata, v sobotu pak animák pro děti Super Mario Bross ve filmu. Na Rozkoši můžete vyrazit na Život pro samouky a třeba Hořice nabídnou klasickou českou komedii Účastníci zájezdu.  

Zkus noční Kuks 

V sobotu se v areálu Kuksu koná netradiční běžecký závod Zkus noční Kuks. Desetikilometrová trasa zavede běžce do Braunova Betléma a přes Křížovou cestu 21. století zpět na hospitál. Kratší trať na pět kilometrů vede k nočnímu Labi, Šporkově mlýnu a bude pokračovat obnovenou hraběcí alejí zpět do Kuksu. Prezentace a zápis začíná v 18:00. 

Čeká nás nejteplejší víkend tohoto roku. V hradeckém kraji naměříme až 35 stupňů

Královéhradecký kraj zažije nejteplejší víkend tohoto roku. Během soboty a neděle se mohou maximální teploty dostat až na 35 stupňů Celsia. I kvůli tomu stále platí varování meteorologů před požáry a zákaz rozdělávání ohňů v našem regionu.

Pohádkové prohlídky zámku v Náchodě  

Zámek v Náchodě si připravil speciální interaktivní prohlídky, kde děti spolu s kostýmovanými průvodci řeší úkoly, se kterými se potýkali sloužící na dvoře vévodském a dozvědí se, jak to na náchodském zámku za Petra Birona, otce "paní Kněžny" z Babičky fungovalo. Prohlídky se konají v sobotu i neděli ve čtyřech časech.  

Josefov ožije dobovým životem  

Pevnostní město ožije 14. a 15. července dobovým životem. Těšit se můžete na postavy v dobovém kostýmu, na vojsko, tržiště na náměstí, řemeslný jarmark, josefovské pivo a další dobroty, dobovou hudbu, loutkové divadlo i bitevní ukázku. Páteční program se koná pouze na Bastionu IV od 16:00 do 22:00. 

Dáš to suchou nohou?  

V obci Liberk se koná tradiční Prorubská lávka. Úkol je jednoduchý. Přejít přes úzkou lávku nataženou přes místní nádrž s vodou. Během dopoledne je lávka vyhrazena pro dětské soutěže, dospěláci přijdou na řadu zhruba od jedné hodiny odpoledne. Návštěvníci se mohou těšit i na přechod v ploutvých, válení pivního sudu nebo přechod v masce.  

Mlynářské slavnosti v Babiččině údolí   

Během soboty mohou zájemci vyrazit do Babiččina Údolí na tradiční Mlynářské slavnosti. Připraveno bude stylové občerstvení. Chléb se sádlem a cibulí, chleba s tvarohem a podmáslím, bramborové placky se škvarky, poplamenice, škvarkové placky, zelné plněné kapsy, koláče a buchty. Na grilu se připraví klobásy a také prasečí kýta.   

Lokálkou kolem Humprechtu   

I během letošního léta se mohou lidé vydat lokálkou kolem Humprechtu. Každou sobotu a neděli budou jezdit výletní historické vlaky. Vlak pravidelně vyjíždí ze Sobotky a pokračuje přes Dolní Bousov, Dětenice, Kopidlno, Jičín, Libuň a Mladějov. Jeho cílovou stanicí je opět Sobotka. Tento víkend vyráží z nádraží v 17:00.   

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto dotigabrielf | Pixabay

Štítky letní kino, Kuks, pivo, pivovar, zámek, Královéhradecký kraj, den otevřených dveří, lávka, Nová Paka, Petr Biron, Sto zvířat, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za pivem, nočním Kuksem nebo do letního kina. Kam během víkendu vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.