Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Žena si přes inzerát objednala malou fenku. Psa nedostala, zaplatila za něj 50 tisíc

Podvodný inzerát stál dvaatřicetiletou ženu z Jičínska téměř 50 tisíc korun. Na internetu si vyhlédla jedenáctitýdenní štěně plemena Shiba Inu. Za něj měla zaplatit šest tisíc korun a další náklady za přepravu z Itálie. Peníze sice poslala, ale psa dodnes nemá.

Za malého psa měla podvedená zaplatit pomocí platební brány WorldRemit. „Jelikož poškozené nešel na uvedené platební bráně vytvořit účet, zaslala číslo své karty prodávajícímu a platbu kartou potvrdila. Následně obdržela kupní smlouvu, kterou podepsala a odeslala zpět prodávajícímu,; uvedla na webu policie mluvčí Eliška Pospíšilová.

Netrvalo ani hodinu a prodávající ženě napsal, že fenka čeká v Itálii na odlet. Bylo však třeba zaplatit vratnou zálohu za přepravní box, krmení a také vakcinaci. Vše za celkem 41 tisíc korun, které podvedená žena poslala. To vše se stalo koncem června. Do dodnes psa nemá.  

Policie před podobným nakupováním zvířat na internetu varuje. Jedinou bezpečnou možností nákupu je osobně přímo u chovatele. „Před nákupem ověříte jejich zdravotní stav nebo i to, v jakých podmínkách jsou chována. Apelujeme na občany, buďte při nákupu přes internet velice obezřetní a ověřte si na internetu spolehlivost a recenzi prodejce,“ dodává mluvčí.  

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Foto matthewdminardi | Pixabay

Štítky krimi, on-line, podvod, Jičínsko, Shiba Inu, štěně, fenka, inzerát, internet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena si přes inzerát objednala malou fenku. Psa nedostala, zaplatila za něj 50 tisíc  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.