Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

OBRAZEM: Fotbalový stadion v Hradci Králové je téměř dokončen. Podívejte se, jak vypadá uvnitř

Ačkoliv čeká dělníky ještě relativně hodně práce, to nejdůležitější je prakticky hotovo. 5. srpna se na novém fotbalovém stadionu v Hradci Králové odehraje první zápas, kdy pod lízátka dorazí České Budějovice. Čtenáři Hradecké Drbny se nyní mohou podívat do útrob stadionu alespoň skrze naší galerii. Samotná kolaudace proběhne až během prázdnin. Veřejnosti se stadion otevře začátkem školního roku.

Hrací plochu by teoreticky stačilo nalajnovat a osadit bránami, aby byla provozuschopná. Z fotografií je patrné, že už je připravené i sezení pro fanoušky. „Aktuálně pracujeme na VIP prostorech a sky-boxech, tam je to již těsně před dokončením,“ prozrazuje další posun zástupce firmy STRABAG a.s., Daniel Novotný.  

Do své finální podoby už se rýsuje i samotný interiér stadionu. V několika místnostech jsou už například položené koberce. „Ve čtvrtém patře, což je nástavba na střeše, už také finišujeme. Jsou tam různé technologické věci, takže probíhají montáže nábytku. Zároveň tam bude sídlit režie při utkáních a další lidé, kteří na zápasy dohlíží, takže tam děláme na IT technologiích, montujeme monitory a podobně,“ doplňuje Novotný.  

Nejvíc práce čeká na dělníky ve spodním patře. V technických místnostech je třeba zapojit a oživit techniku, která je potřeba k samotnému chodu stadionu.   

POLITICKÁ KORIDA: Jak je současné vedení města spokojeno s projektem fotbalového stadionu?

O fotbalovém stadionu v Hradci Králové toho bylo napsáno a řečeno hodně. Po dlouhých letech jeho příprav se podařilo kopnout do země. Nyní to vypadá, že po prázdninách dostane krajská metropole svůj vytoužený fotbalový stánek. Prolomit pomyslné...

Jak bude stadion vypadat?   

Návrh na nový fotbalový stadion si řešili zástupci společností sami. Museli však dodržet základní podmínky, které město na začátku tendru stanovilo. Jedna z nich byla, že stadion musí splňovat požadavky UEFA 4 pro mezinárodní fotbalová utkání.   

Současný návrh počítá s tím, že zápasy bude sledovat až osm tisíc lidí v hledišti. V případě nutnosti je možné přidat i dalších 1 300 míst. Řada místních také ocenila, že návrh počítá se zachováním takzvaných lízátek. Jde o speciální osvětlení, které má v Hradci Králové svojí tradici.    

Právě lízátka budou jedinou vzpomínkou na starý stadion. Ten starý se kompletně zdemoluje a na jeho místě vyroste úplně nová sportovní aréna. Zajímavostí je, že kolem celé budovy stadionu bude natažena 300 metrů dlouhá atletická dráha. Další běžecká dráha pak bude v osvětleném tunelu přímo pod tribunami. Na stadionu bude k dispozici i šest tělocvičen, občerstvení a sedm víceúčelových sálů.   

Radnice počítá s tím, že kromě sportovních událostí bude nový stadion hostit i například kongresy, trhy a kulturní akce. Podle dřívějšího vyjádření primátora se během hudebního vystoupení vejde na stadion až 25 tisíc lidí. Jak bude takový festival vypadat ukazuje i jedna z připravených vizualizací.    

Na stadionu bude celkem 12 skyboxů, z toho dva budou velkoprostorové. Součástí nové stavby bude i amfiteátr do kterého se vejde až 1 500 lidí. Samotný stadion pak nabídne i ubytování. Celkem zde bude moct přespat až šest desítek lidí. 

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FCHK

Štítky FC Hradec Králové, fotbalový stadion, SK Dynamo České Budějovice, Drbna.cz, lízátko, Strabag, UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

OBRAZEM: Fotbalový stadion v Hradci Králové je téměř dokončen. Podívejte se, jak vypadá uvnitř  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.