Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Motorkáře na silnici nemusí překvapit jen zvěř. Rizikem je i olejová skvrna

Motorkáři jsou jedni z nejzranitelnějších členů silničního provozu. Například střet se zvěří nebo olejová skvrna na silnici pro ně může mít fatální následky. Právě skvrna oleje stojí za havárií tří motorkářů v Jaroměři. Před podobnými nástrahami teď varuje i policie.

„Řidiči jedoucí v koloně šesti motocyklů při dojezdu k okružní křižovatce začali zpomalovat, kdy následně došlo k podsmeknutí tří motorkářů. Zjištěno bylo, že jsou na komunikaci mastná místa,“ uvedla k dopravní nehodě mluvčí policistů Lucie Konečná. Nehoda se sice obešla bez většího zranění, ale škoda se vyšplhala na 110 tisíc korun.  

„Řidiči motocyklů musí dávat při jízdě opravdu velký pozor na povrch vozovek. Pro ně totiž mohou být následky nehody mnohem vážnější než pro ostatní účastníky provozu. Nechrání je žádná karoserie, bezpečnostní pás ani airbag,“ uvádí mluvčí policistů.  

Svoji bezpečnost mohou motorkáři zvýšit alespoň pasivními bezpečnostními prvky. Mezi ně se řadí speciální oblečení, chrániče kloubů, páteře nebo ochranná přilba. Neméně důležitá je i kvalitní obuv a rukavice. Podstatné je také hlídat kvalitu a stav pneumatik.  

Při jízdě je rovněž nutné počítat se spadaným listím nebo olejovými skvrnami, které se mohou na první pohled zdát jako obyčejná kaluž. Dále také naftou na silnici, se změnou povrchu, nerovností terénu, vlhkostí vozovky a nebezpečné mohou být i přechody pro chodce. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Pardubice

Štítky silnice, Jaroměř, nehoda, motorky, Náchodsko, olej, skvrna, doprava, motorka, motorkář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Hofmann

Opravdu netuším, jak mám v devadesáti v náklonu v zatáčce dávat pozor na olejovou skvrnu... Tam hlavně ta skvrna nemá co dělat..

Neděle, 2. července 2023, 06:13Odpovědět

Motorkáře na silnici nemusí překvapit jen zvěř. Rizikem je i olejová skvrna  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.