Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Spolujezdec chtěl zachránit opilého řidiče úplatkem. Za ten může až na šest let do vězení

Sto tisíc korun na ruku, když nás necháte jet dál. Pravděpodobně takhle nějak zněla nabídka úplatku od spolujezdce dvaadvacetiletého řidiče. Toho chytla hlídka Městské policie Jaroměř za volantem pod vlivem. Paradoxem je, že řidiči za opilou jízdu hrozí rok, jeho spolujezdci za pokus o uplacení policisty až šest let ve vězení.

„Řidiče zastavila hlídka městské policie v rámci běžné silniční kontroly a vyzvala ho k předložení všech potřebných dokladů. Dechová zkouška u něho však prokázala bezmála 1,5 promile alkoholu v dechu,“ uvedla na webu policie Lucie Konečná. Na místo tak dorazila i hlídka státní policie. 

V tu chvíli se o slovo přihlásil spolujezdec chyceného řidiče. Jednomu z policistů nabídl sto tisíc korun za to, když nebudou situaci řešit a nechají je jet. Následně se přišlo na to, že i on je pod vlivem alkoholu. 

Za pomoc svému kamarádovi nyní může do vězení. Uplácení policisty je trestným činem, za který hrozí až šestileté vězení. Naopak řidič přijde o řidičský průkaz, dostane pokutu a do vězení může maximálně na jeden rok.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky věznice, Jaroměř, úplatek, policie, městská, alkohol, trestný, čin, Náchodsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spolujezdec chtěl zachránit opilého řidiče úplatkem. Za ten může až na šest let do vězení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.