Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Velká přestavba hradecké Milety u nemocnice se přiblížila, silničáři podnikli další krok

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo výběrové řízení na zhotovitele stavby “I/31 Hradec Králové - křižovatka Mileta”. Předpokládaná hodnota zakázky je 527 mil. Kč bez DPH.

Stavba má vydané pravomocné stavební povolení. "Jde o sdruženou investici státu, Královéhradeckého kraje a města Hradec Králové," uvedli na twitteru silničáři. Nabídky mají zájemci podat elektronicky do 4. srpna.

Mluví se o tom dvacet let, příští rok už by mohly začít stavební práce a o rok později už by se po předělané křižovatce mohla prohánět auta. Vizualizace ukazuje nové napojení silnice na areál Fakultní nemocnice Hradec Králové a výjezdovou stanici záchranné služby. Rekonstrukce počítá se zrušením stávajícího křížení ve Zborovské ulici a s vybudováním nové křižovatky na místě současné zastávky MHD. Z ní se řidiči dostanou jak k areálu nemocnice, tak na parkoviště u záchranné služby.   

Z křižovatky kompletně zmizí přechody pro chodce. Nově budou využívat celkem čtyři podchody pro chodce. Jimi se lidé dostanou nejen pod Gočárovým okruhem, ale také pod ulicemi Zborovská a Hradecká. Během rekonstrukce se vybudují i chodníky podél všech nově zrekonstruovaných silnic.  

V nejširším místě bude mít nová křižovatka pět pruhů. Dopravu urychlí i tři napojovací pruhy, které budou řidiči využívat k odbočení. Díky nim se tak nedostanou až do samotné křižovatky. Změn se dočká i autobusová zastávka „Fakultní nemocnice B“. Ta dostane nástupiště i na druhé straně silnice. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Vašíček

Štítky Mileta, Hradec Králové, křižovatka, přestavba, silnice, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Hajaja

Krásná vizualizace, takové máme v Hradci rádi :D

Středa, 28. června 2023, 17:31Odpovědět

Velká přestavba hradecké Milety u nemocnice se přiblížila, silničáři podnikli další krok  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.