Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hradec Králové dá hradecké univerzitě na opravu pedagogické fakulty 15 milionů korun

Město Hradec Králové podpoří Univerzitu Hradec Králové dotací 15 milionů korun. Peníze půjdou v letech 2024 a 2025 na rekonstrukci památkově chráněné budovy pedagogické fakulty na náměstí Svobody. O podpoře rozhodli zastupitelé města. V pondělí přidělili univerzitě na opravu budovy částku 45 milionů korun zastupitelé Královéhradeckého kraje.

"Rekonstrukcí budovy, která je v havarijním stavu, se zvýší kapacity pro přípravu budoucích učitelů, jejichž uplatnění se projeví zejména na území Hradce Králové," uvedla radnice. V opravené budově budou moci pokračovat i různé aktivity pro hradeckou veřejnost, například kurzy celoživotního vzdělávání a další kulturní a vzdělávací akce.

Předpokládaný rozpočet opravy stoupl zhruba na 410 milionů. Dotaci na opravu ve výši 271 milionů korun přislíbilo ministerstvo školství. Bez dotací od kraje a města by univerzita jen z vlastních zdrojů nemohla opravu doplatit. Pak by hrozilo zastavení projektu, ztráta dotace a odepsání dosud vynaložených nákladů.

Rekonstrukce budovy Filozofické fakulty UHK jde do finále. Opravy vyšly na zhruba dvě stě milionů

Univerzita Hradec Králové má za sebou jednu z největších investičních akcí za poslední roky. Právě se dokončují stavební práce na rekonstrukci budovy Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové na náměstí Svobody v centru města. Celkové náklady...

Budova fakulty je nyní zakonzervovaná a připravená k rekonstrukci. Práce by mohly podle univerzity začít v létě, rekonstrukce má trvat dva roky.

UHK v posledních letech investovala do svého rozvoje desítky milionů korun. Loni dokončila rekonstrukci vedlejší budovy filozofické fakulty na náměstí Svobody za 216 milionů korun. Připravuje také další rozvoj univerzitního kampusu Na Soutoku.

Univerzita chystá velké investice. Na opravu svých budov vydá půl miliardy

Univerzita Hradec Králové (UHK) připravuje opravy budov a dalšího zařízení za téměř půl miliardy korun. Stavební práce chce zahájit do tří let. Většina prostředků bude ze státního rozpočtu. Už letos v létě chce škola za 2,5 milionu korun obnovit...

UHK nabízí studium na čtyřech fakultách, na fakultě informatiky a managementu, přírodovědecké fakultě, filozofické fakultě a pedagogické fakultě. UHK studuje zhruba 6500 lidí plus zahraniční studenti.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Univerzita Hradec Králové

Štítky ČR, správa, školy, stavby, památky, vysoké, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové dá hradecké univerzitě na opravu pedagogické fakulty 15 milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.