Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Školáci z Královéhradeckého kraje tvořili zvířata z odpadků, kraj rozdal odměny

Cíl byl jasný. Vytvořit z odpadků nejoblíbenější zvíře z Královédvorské ZOO. Soutěže Třídíme s Bellou se zúčastnilo dvacet týmů ze základních škol Královéhradeckého kraje.

Letos se jednalo už o čtrnáctý ročník. Žáci měli jasné zadání a zhostili se ho na výbornou. Výrobky byly rozmanité. Třetí místo obsadili žáci třetí třídy ze Základní a Mateřské školy Ohnišov se svým plameňákem Edou. Na druhém místě skončili deváťáci ze Základní školy Schulzovy sady ze Dvoře Králové nad Labem, kteří vytvořili pšrosa Edgara. Vítězem krajské soutěže se stali a první místo s titulem Čistá škola si odnesli žáci páté třídy ze Základní a Mateřské školy Libčany a jejich lvíček Recykláček. 

"Účelem soutěže je podpořit zájem o třídění odpadů žáků základních škol Královéhradeckého kraje. Nedílnou součástí je rozvíjet kreativitu, tvůrčí schopnost a představivost žáků a zvýšit povědomí o problematice třídění a recyklaci odpadů," uvedla přímo na místě Martina Vágner Dostálová šéfka krajského výboru pro životní prostředí a zemědělství.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Miloš Spáčil

Štítky soutěž, Třídíme s Bellou, ZOO, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školáci z Královéhradeckého kraje tvořili zvířata z odpadků, kraj rozdal odměny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.