Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Jičín chce vyměnit povrch ve svém sportovním areálu. Do rekonstrukce se pustí za předpokladu, že získá dotaci

Radnice v Jičíně chce nechat vyměnit povrch atletického oválu a fotbalového hřiště ve sportovním areálu města. To všeho za předpokladu, že se vedení města podaří uspět s žádostí o dotaci od Národní sportovní agentury. Náklady radnice odhadla na 55 milionů korun. Což by byla značná zátěž pro rozpočet města.

„V nedávné minulosti se provedlo geodetické zaměření a probíhá inženýrsko-geologický a hydrogeologický průzkum. Bylo také zadáno zpracování studie, která bude sloužit jako podklad pro žádost o dotaci a pro výběr zhotovitele projektové dokumentace pro provedení stavby,“ uvádí v tiskové zprávě mluvčí radnice Jan Jireš

Žádost o dotaci bude chtít město podat v září letošního roku. Počítá se s tím, že by mohla pokrýt až 50 procent stavebních nákladů. Samotné práce mají trvat jednu sezonu. Začalo by se na jaře roku 2024 a hotovo by mělo být ještě do podzimu.  

V současné době povrchy na stadionu neodpovídají potřebným certifikacím pro pořádání vyšších závodů. Dráha je nerovná, na řadě míst také propadlá. V podobném stavu je i fotbalový trávník. „V nedávné minulosti se provedlo geodetické zaměření a probíhá inženýrsko-geologický a hydrogeologický průzkum. Bylo také zadáno zpracování studie, která bude sloužit jako podklad pro žádost o dotaci a pro výběr zhotovitele projektové dokumentace pro provedení stavby,“ dodává Jireš.  

Ohodnoť článek

Foto taniadimas | Pixabay

Štítky Jičín, dotace, sportovní areál, rekonstrukce, oprava, finance

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičín chce vyměnit povrch ve svém sportovním areálu. Do rekonstrukce se pustí za předpokladu, že získá dotaci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.