Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

V Hradci jsou rozkopané některé ulice na Velkém náměstí a ještě chvíli budou

Hradecké historické centrum je rozkopané, několik ulic je neprůjezdných. Probíhá teplofikace starého města, kterou provádí Tepelné hospodářství Hradec Králové a brzy se do práce pustí také Vodovody a kanalizace.

Společnost Vodovody a kanalizace Hradec Králové (VAK HK) zahájí v následujících měsících rozsáhlé rekonstrukce vodohospodářské infrastruktury v oblasti Velkého náměstí a přilehlých ulic. Rekonstrukce vodovodních a kanalizačních řadů jsou v této oblasti plánovány dlouhodobě. V koordinaci s teplofikací starého města, kterou provádí Tepelné hospodářství Hradec Králové, byly plánované akce posunuty tak, aby se co nejvíce zkrátilo omezení dopravy a pohybu v této lokalitě.

VAK HK zahájí od 1. července výměnu kanalizace v délce 40 metrů v Dlouhé ulici, a to v úseku od křižovatky s Klicperovou ulicí až za křižovatku s Radoušovou ulicí. Rekonstrukce bude probíhat do poloviny srpna. Na tuto stavbu bude navazovat povolená stavba teplovodu Tepelného hospodářství.

Další stavbou, kterou VAK HK zahájí v polovině července, je rekonstrukce vodovodních a kanalizačních řadů v ulici V Kopečku. Rekonstrukce bude probíhat v prostoru ulice V Kopečku mezi Velkým náměstím a ulicí Československé armády. Předpokládá se, že stavba bude rozdělena do dvou etap. V první etapě bude plně uzavřen pro dopravu úsek ulice V Kopečku mezi Svatojánským náměstím a ulicí Československé armády. Tato etapa bude provedena do konce listopadu.

Po zimní přestávce na začátku roku 2024 bude zahájena druhá etapa, která bude pokračovat v prostoru mezi Svatojánským a Velkým náměstím. Při této etapě by měla být zachována doprava z Velkého náměstí ulicí Rokitanského, přes Svatojánské náměstí a již zrekonstruovanou částí ulice V Kopečku do ulice Československé armády. Dokončení druhé etapy je plánováno na duben 2024.

Časový harmonogram realizace celé této akce může být ovlivněn průběhem rekonstrukce kanalizačních přípojek v ul. V Kopečku, jež jsou vlastnictvím majitelů napojených nemovitostí a jejichž skutečný technický stav bude zjištěn až v průběhu stavby. Na březen 2024 plánuje společnost VAK HK zahájit rekonstrukci vodovodních a kanalizačních řadů v Dlouhé a Zieglerově ulici. Rekonstrukce v Dlouhé ulici bude pokračovat od křižovatky s Radoušovou ulicí ke křižovatce s ulicí Špitálskou až do ulice Zieglerovy. Tato rekonstrukce je opět koordinována s plánovanou výstavbou teplovodů THHK.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Hradec Králové, kanalizace, rekonstrukce, doprava, Velké náměstí, Kopeček, Tepelné hospodářství, VAK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci jsou rozkopané některé ulice na Velkém náměstí a ještě chvíli budou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.